Mie Firring
SPONSORERET indhold

Da Mie fik mail fra Disney, troede hun ikke sine egne øjne: ”Det var en enestående chance”

Strikdesigner Mie Firring troede, det var spam, da hun modtog en mail fra Disney-koncernen om, at de gerne ville indlede ”et magisk samarbejde”. Resultatet er dog virkeligt: Et tørklæde, som hele familien drog til Paris for at overrække til Anders And.

Af:: Vibeke C. Larsen Foto: Betina Fleron
01. feb. 2024 | Bolig | Hendes Verden

Goddag, kære Mie, jeg hedder Clotilde, presse- og partnership-repræsentant for Disneyland Paris på det danske marked.

Sådan begyndte den usædvanlige mail, der i oktober 2022 landede i Mie Firring Christiansens indbakke. Den nordjyske strikkedesigner troede i første omgang, at det var en ny og snedig udgave af internetsvindel.

Alligevel læste hun videre.

Mie er strikkedesigner og har i 11 år designet tøj til voksne, børn og hunde under navnet Spektakelstrik – og Disney havde tilsyneladende fundet frem til hendes profil på Instagram. I mailen roste Clotilde Mies arbejde og tilbød hende et samarbejde. ”Et magisk samarbejde”, som medarbejderen formulerede det.

"Jeg troede, det var løgn, og kunne slet ikke forstå, at de havde fundet frem til mig – men måske fordi jeg har det legesyge element i mine design," siger Mie.

Invitation fra Anders And

Disneys ønske var, at Mie designede et tørklæde eller en hat, som folk selv kunne strikke.

For vi ved, at strikning er meget populært i Danmark, som de skrev.

Og koncernen inviterede desuden Mie og familien til Disneyland i Paris, så de selv kunne overrække tørklædet til Anders And, som ifølge Disney er den karakter, vi danskere bedst kan lide. Disney ville forevige mødet på en video, og derudover skulle Mie lave en demonstrationsvideo af sin opskrift.

"Det var en enestående chance, men det er også et kæmpe maskineri, så jeg skulle overveje, om det passede til mit brand," fortæller Mie.

"Jeg er en introvert nordjyde, så jeg var lidt ængstelig for, om jeg ville blive kørt over af en stor koncern," fortsætter hun – og tilføjer:

"Men jeg sagde ja, for ellers havde jeg fået ballade med mine børn!"

Mie er mor til Karla på 14 år og Otto på 11 og gift med Karsten, og hun driver Spektakelstik fra et lille butikslokale i centrum  af Aalborg. Betongulvet er råt, farverne pastel og planterne grønne. Bag Mies skrivebord står en kurv, hvor hunden Kirsten sover. Kontrasten til forlystelsesparken i Paris er stor.

BetinaFleron-strik.jpg

Høj på adrenalin

Efter en uge i tænkeboks takkede Mie ja til ”det magiske samarbejde” og afslørede for sine børn, at de skulle en tur til Disneyland.

"Disney er elsket af mange, og jeg har selv set mange disneyfilm som barn, så samarbejdet gav mening for mig," siger Mie, som tidligere har udviklet design i samarbejde med Mødrehjælpen.

Hun er uddannet grafiker og arbejdede i reklamebranchen, da hun i 2020 sagde sit faste job op for at blive selvstændig strikdesigner.

"Jeg var rigtig glad for mit job og græd, da jeg sagde op, men jeg ville følge mit hjerte frem for min hjerne. Jeg var bange for, hvad jeg havde i vente, men heldigvis begyndte ordrerne hurtigt at strømme ind, og jeg blev helt høj på adrenalin," fortæller Mie.

Hun begyndte at strikke, da hun var på barsel med Otto for 11 år siden.

"Jeg havde strikket lidt som barn, men blev for alvor bidt af det under barslen. Jeg blev teststrikker for en designer, men tænkte, at det kunne jeg da også godt lave, og så begyndte jeg at designe selv," siger Mie, der i 2017 udgav sin første strikkebog med opskrifter på børnetøj.

Pompon-ører og guldstjerner

Nu skulle Mie bruge sin kreativitet til at udvikle et tørklæde til Disney, og tiden var knap. Hun ryddede kalenderen og brugte en måned på at udvikle The Magic Scarf.

"Det tager normalt længere tid at lave et design, for der er mange trin i processen, men jeg havde ikke ret meget tid, så jeg gik med min første ide – men nogle gange er den første ide også den bedste," siger Mie.

Hun tog udgangspunkt i Disneys ikoniske torneroseslot samt Mickey Mouses ører tilsat guldstjerner, som bliver broderet med kædesting på selve tørklædet, der er strikket i mørkeblå alpacauld. Til slut hæftes der pomponer på.

"Jeg har lavet et tørklæde, der er nemt at strikke, og med et logo, som alle kender," siger hun.

BetinaFleron-disney-halstoerklaede.jpg
Det sjove og legesyge tørklæde, Magic Scarf, som Mie har designet til Disney.

Æresgæster

Mie havde sommerfugle i maven, da hun sendte sit færdige værk til Disney, men hendes Magic Scarf blev vel modtaget, og så var det bare at pakke kufferten og glæde sig til turen.

I Disneyland blev familien indlogeret på hotel, hvorpå der fulgte tre døgn med fuld fart på oplevelserne i den juleudsmykkede park. Alt var planlagt i mindste detalje, og Mie og hendes følge fik særlige pladser, så de kunne se og nyde juleparaden. Turens højdepunkt var, da Mies datter, Karla, overrakte tørklædet til Anders And.

"Det var nogle hektiske dage, men det var en kæmpe oplevelse for børnene, og for mig var det spændende at arbejde sammen med så dygtige mennesker," siger Mie.

BetinaFleron-disney-halstoerklaede2.jpg
Højdepunktet på turen til Disneyland var at overrække det magiske tørklæde (som Mies datter Karla her er iført) til Anders And.

Strik til hunde

Der er 1.333 kilometer mellem Mies værksted i Aalborg og rutsjebanerne i Disneyland. Men fællesnævneren er, at eventyrparken og Mies design appellerer til hele verden. Kunderne i hendes webshop kommer nemlig fra så forskellige lande som Japan, USA og Frankrig. 

"Det er altid optur, når jeg får en bestilling fra Kina, som hun siger. I shoppen kan kunderne nu også – gratis – downloade mønstret til disneytørklædet, og det har netop fået følgeskab af Mies nyeste bog, Gentag, med strik til voksne – og hunde."

"Mange hunde går med tøj, især i udlandet er der et stort marked for det. Der er opskrifter specielt til mynder, fordi de er kuldskære," fortæller hun og klapper sin egen mynde, som agerer model for hendes hundetøj."

Hun kalder bogen for en blanding mellem en kunst- og en strikkebog; til gengæld er der ikke mange ord i den.

"Det skal ikke være som en kogebog, hvor ingen gider læse om kokken, men bare vil frem til, hvordan man laver kødsovsen," som hun siger.

Mie trives med sit liv som selvstændig og kan ikke forestille sig at have et fast job igen.

"Jeg elsker mit arbejdsliv og har aldrig søndagsblues, fordi jeg skal på arbejde om mandagen. Jeg har det sjovt, og det er vigtigste," siger hun.

Og man ved jo aldrig, hvornår der igen tikker en magisk mail ind. Når den store Disney-koncern kunne finde frem til en lille strikkedesigner fra Aalborg, så kan hele verden. 

Anbefalet til dig