Restauranter i København

Leder du efter et spisested i København?

Valgmulighederne er mange, og her på siden finder du masser af bud på nogle af de bedste restauranter, take away-steder og cafeer, den danske hovedstad har at byde på. Det gælder, uanset om det er til morgen, middag eller aften, du skal ud at spise – og så indeholder vores guides i øvrigt alt fra de sunde til de syndige spisesteder, når du rigtigt skal forkæle dig selv.

Se vores mange gode guides lige her.

Læs mere

København kan mange ting. Og med titlen ’Nordens gastronomiske hovedstad’ er mad og gastronomi netop en af de ting, byen gør rigtigt godt. Udvalget er stort, mangfoldig og lækkert, så der er noget til store og små gastronomer til morgen, middag og aften. Hvis du mangler et sted at tage hen til brunch, frokost eller en restaurant at besøge i aften, kan du finde vores bud og guides til nogle af de bedste spisesteder i København. Hvis det er tiden, der er knap, og der skal hurtige men lækre take away-retter til, har vi også gode bud på, hvor du skal hente den mad.

Alle elsker brunch

Der er forskel på, om man er A- eller B-menneske. Om man er typen, der er dødsulten, så snart man slår øjnene op, eller man synes, det er noget af en opgave at få noget som helst ned. Hvis du hører til den første kategori, men skal ud og spise med et vaskeægte B-menneske, er brunch-konceptet helt genialt. Som den perfekte blanding mellem morgenmad og frokost, er det med rette blevet et yderst populært måltid, hvorfor også antallet af restauranter, der serverer brunch, er stort. Måske endda så stort, at det kan være svært at finde ud af, hvilken man skal besøge. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal spise, kan du blive inspireret, når vi giver vores bud på de 12 bedste brunchsteder i København. Blandt vores bud finder du spændende steder med alt fra kryds-af-brunch og brunch-buffeter til brunch-tallerkner. Valget er dit.

Frokost til sultne maver

For mange er frokosten en tiltrængt pause og en markering af, at man er halvvejs igennem arbejdsdagen – og for mindst lige så mange er det første gang, man får noget at spise, siden man fik morgenmad. Hvis man da gjorde det. Der er ingen tvivl om, at frokosten er vigtig, og det er dén, der skal få os igennem resten af dagen. Der er heldigvis ingen, der har sagt, at du skal nøjes med kedelige og tarvelige rugbrødsmadder, der har ligget lidt for længe i tasken. Vælg en lækker, frisksmurt sandwich – eller måske der skal en saftig burger til? Se vores guide med 17 steder, du skal spise frokost i København og find ud af, hvad der skal på frokosttallerkenen i dag. I guiden finder du blandt andet bud på byens bedste burgersteder og de lækreste, sunde spisesteder, og så giver den dig ikke mindst svaret på, hvor i København du finder udsøgte, asiatiske frokostmåltider.

Meget – og god – aftensmad til pengene

Uanset om det gælder weekend eller hverdag, så er og bliver det dejligt at spise ude, og det kan være tiltrængt fra tid til anden, at man skifter den almindelige spaghetti/kødsovs ud med en tre-retters. Har du svært ved at retfærdiggøre det – måske fordi det er sidst på måneden? Bare fordi pengene er små, er det heldigvis ikke ensbetydende med, at restaurantbesøgene er helt udelukkede, indtil der igen kommer penge på kontoen. Der er nemlig mange steder i København, hvor du kan få rigtig god mad for et beløb, der ikke sprænger budgettet. Du kan se vores bud på de 10 bedste spisesteder i mellemprisklassen. I guiden finder du både japanske, italienske, franske og spanske spisesteder, så her er der bud på aftenretter fra hele verden.

Er det særligt det italienske køkken, du har en forkærlighed for? Find et sted at nyde en god carbonara, risotto, tiramisu eller en helt fjerde italiensk ret, når vi viser dig 13 italienske madsteder i København, der vil få dine tænder til at løbe i vand. Måske du endda finder dit nye yndlingsspisested at spise en klassisk Pizza Margherita. Hvis du har mindre børn, har du måske svært ved at finde et sted, hvor der er højt til loftet. Et sted, hvor både store og små bydes velkomne med åbne arme, og hvor maden ikke mindst er god. Er det tilfældet, kan du finde et sted at tage dine børn – og måske resten af mødregruppen – med i vores guide til 10 restauranter i København, der er børnevenlige.

Når det skal være hurtigt, nemt og lækkert

Rigtig mange af spisestederne i København tilbyder maden som take away, så du kan nyde maden derhjemme, hvis du foretrækker det. Det er formentlig pizza og burger de fleste kommer til at tænke på, når de hører ordet take away. De ti bedste pizzasteder får du for øvrigt et bud på i vores pizzaguide, ligesom vores burgerguide giver dig svaret på, hvor i København du skal bevæge dig hen, hvis du vil sætte tænderne i den bedste burger, byen har at byde på.

Heldigvis er take away meget mere end pizzaer og burgerbarer. Pizza og burger smager uden tvivl godt, men begge dele er i mange tilfælde kalorietunge retter, der måske kan give lidt udslag på badevægten. Det gælder i hvert fald, hvis det er ofte, man forfalder til den nemme løsning. Måske passer du på kalorierne, har fokus på den sunde livsstil, eller også er du bare vild med smagen af sunde råvarer, frugt og grønt. Uanset, hvad der gælder for dig, er de sunde råvarer i hvert fald, hvad der er omdrejningspunktet hos de sunde spisesteder med take away. Dem findes der massevis af i København. Se vores bud på 20 af de bedste spisesteder, der har sund mad på menukortet. I guiden finder du ikke bare forslag til sunde spisesteder i København, men også i Aarhus, Odense og Aalborg.  

Vegetar eller veganer?

Er du vegetar eller veganer? Hvis dét er tilfældet, er du langt fra den eneste. I takt med at fokusset på klima og sundhed bliver større og større, er antallet af danskere, der er blevet vegetarer eller veganere, vokset. Det gælder også for antallet af danskere, der har taget konceptet med de ”kødfrie dage” til sig. Det afspejler sig i det voksende udbud af vegetariske og veganske restauranter, og København er det sted i hele landet, hvor der er af flest af dem. Find dit nye vegetariske eller veganske yndlingsspisested i vores guide til 13 af de bedste vegetarrestauranter i København. Her kan du få vegetarisk mad i verdensklasse. Hvis du er veganer, kan du se vores guide til 5 veganske restauranter i København