Restauranter i København
SPONSORERET indhold

Københavns 12 bedste, nye spisesteder i mellemprisklassen

Det vrimler med gode, nye restauranter i København, og det kan være svært at finde lige præcis dét spisested, der gør din mund gladest. Vi guider dig til nye favoritter i mellemprisklassen.

Af: Redaktionen Foto: Como / Delphine
16. feb. 2023 | Livsstil | ALT.dk

København bugner af de bedste restauranter, hvor du kan booke bord til lækker mad og god stemning. Og hvert år dukker der nye gode og populære spisesteder op, der kan pirre dine smagsløg, byde på gode råvarer og sikre dig en god oplevelse i hyggelige og smukke omgivelser.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Følg med på den københavnske madscene, når vi guider dig til de nyeste og bedste restauranter i hovedstaden, hvor du ikke bliver ruineret.

Hvad end du er til italiensk eller mexicansk, frisk fisk eller en god bøf, kan du få smagsløgene stillet her. Mange af spisestederne har desuden fokus på de lokale, økologiske råvarer i sæson, og derudover kan du vælge family-style på flere af restauranterne, så du kan komme vidt omkring i deres menukort og få smagt lidt af det hele. 

Her på alt.dk har vi nøje udvalgt 11 af de bedste spisesteder, som du kan prøve lige nu.

Bon appétit!

1. Restaurant Theo

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

Se menuen her.

Adresse: Skindergade 29, 1159 København

Åbningstider: Mandag til lørdag: frokost fra 12:00 – 16:00 og aftensmad fra 17:00 – 23:00. Lukket søndag.

LÆS OGSÅ: Her finder du de bedste pizzaer i København

2. Casamadre

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Se et eksempel på en menu her.

Adresse: Tagensvej 67, st. th, 2200 København

Åbningstider: Onsdag til Lørdag: 17:30 – 00:00. Søndag til tirsdag: Lukket.

3. June

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Se menuen her.

Adresse: Solbjergvej 8, Frederiksberg 2000

Åbningstider: Tirsdag til lørdag:17:30 – 00:00

4. Delphine

Hvis du følger diverse Instagram-bloggere, er du nok faldet over restauranten Delphine i dit Insta-feed. Det hippe sted er i hvert fald blevet en populær go-to i de kredse, og det er der rigtig god grund til. Her er der nemlig fokus på lækker vin og middelhavsinspireret mad, og menuen byder på alt fra grillet ribeye og kammulisinger til lammespyd og friteret blæksprutte.

Se menuen her.

Adresse: Vesterbrogade 40, 1620 København V.

Åbningstider: Søndag til torsdag: 17.30 – 00.00 og fredag til lørdag: 17.30 – 01.00. Sidste ankomsttid er 21.15. (Er du mere til morgenmad eller frokost har Delphine også åben mandag til søndag 07.30 til 11.30 og 12.00 – 14.30)

5. Como

Har du stor kærlighed til det italienske, så er Como lige stedet for dig! Her for du nemlig moderne, italiensk mad, hvor der er kælet for detaljen og kokkereres med kvalitets råvarer. Du har mulighed for at bestille velkendte klassikere såsom carbonara og risotto, men du kan også vove dig ud i en fire retters smags- og vinmenu, som køkkenet sammensætter. 

Du har selvfølgelig også mulighed for at bestille lækre italienske cocktails til maden.

Se menuen her.

Adresse: Godthåbsvej 30, 2000 Frederiksberg

Åbningstider: Fredag og lørdag: 18:00 – 23:30. 

6. Bar Somm’

Hos Bar Somm’ har de en ”no-bullshit holdning til vin”, som de selv siger, og stedet er perfekt for dem, der elsker den frankofile stemning. Den klassiske vinbar og spisested ligger i hjertet af København og byder bl.a. på trøffeltoast, osteanretning og mangalicaskinke. Udover god mad, har spisestedet et kæmpestort vinkort, hvor der er et utal af vine og drinks, så selv hvis sulten er lille, kan du med garanti finde noget på menukortet, du kan lide.

Se menuen her.

Adresse: Vendersgade 10, 1363 København K

Åbningstider: Onsdag til lørdag: 16:00 – 00:00. Søndag til tirsdag: Lukket.

7. Esmée

Anmelderroste Esmée er i den grad et besøg værd, hvis du befinder dig i Indre by og er på udkig efter et godt måltid mad. Vi kan særligt anbefale deres endiviesalat med stracciatella, valnødder og safran, men der er mange andre fristende ting på menukortet: hummerrisotto, græskarravioli, økologisk fritgående Esmée kylling på rotisserie og varm æbletærte, for blot at nævne nogle få.

Se menuen her.

Adresse: Kongens Nytorv 8, 1050 København K

Åbningstider: Alle dage: 12:00 – 24:00.

8. Lago

Hos restaurant Lago, der ligger perfekt roligt og med udsigt til søerne, kan du få lækre retter med fisk, grønt og kød, alt efter sæsonen. Uanset om du er til and, fisk, skalddyr eller rødbedetatar, er du sikret en solid madoplevelse i de fine rammer på Korsgade.

Se menuen her.

Adresse: Korsgade 1, 2200 København N

Åbningstider: Tirsdag til lørdag: 16.00-23.00. Søndag til mandag: Lukket.

9. Propaganda

Er du også helt vild med koreansk mad, så er denne populære restaurant og vinbar lige noget for dig. Her står to kokke, der tidligere har brilleret på henholdsvis Barabba og Noma, klar med nudel hot pots, fried chicken, kimchi og andre koreanske lækkerier baseret på organiske produkter fra lokale landmænd.

Skulle du have forelsket dig i en af deres lækre vine – eller er du bare på udkig efter en god vin, så kan du nemt både på vej hjem fra restauranten og hvilken som helst anden dag svinge forbi Propagandas ”bottleshop”, hvor du kan få kyndig vejledning til husets mange vine.

Se menuen her.

Adresse: Vester Farimagsgade 2, 1606 København

Åbningstider: Onsdag til søndag: 12:00 – 16:00 og 17:00 – 23:00

10. KAYs madbodega

Madkastellet udvidede i januar til Ørestad med KAYs Købmand og Madbodega. I uformelle, men hippe lokaler serverer KAYs både syv og ni retter, som skiftes ud efter sæsonen, samt dagens tavlemenu, som afhænger af kokkens fantasi og dagens udbud på torvet.

Læs mere her.

Adresse: Kay Fiskers Plads 22, 2300 København S

Åbningstider: Mandag til torsdag: 9:00 – 15:00. Fredag og lørdag: 9:00 – 22.00. Søndag: 10:00 – 15:00.

11. Resto Bar

Er du fan af god, gammeldags italiensk comfort food, så er den nyåbnede Resto Bar på Vesterbro Torv stedet, du skal svinge forbi. Det er to erfarne kokke, Mikkel Egelund, som driver den klassiske franske bistro Pastis, og Morten Kaltoft, der står bag den italienskinspirerede Osteria 16, som nu har grebet muligheden for at arbejde sammen.

Menuen er sat italiensk op med antipasti, primi og secondi, og du finder både à la carte retter til gode priser, men kan også vælge dagens menu, som består af otte serveringer til deling ved bordet, som koster 450 kroner.

Restauranten har åbent til både frokost og aften.

Se menuen her

Adresse: Vesterbrogade 51, 1620 København.

Åbningstider: Tirsdag til torsdag: 11.00-24.00, Fredag og lørdag: 11.00-01.00
Søndag og mandag er lukket.

12. Boutique Emilia

Siden den lille, hyggelige kælderrestaurant tæt på Christiansborg fik seks hjerter i Politiken, har det været svært at booke bord langt ude i fremtiden på denne lille perle af italiensk lækkerhed. Det er et kærestepar fra Bologna, der ejer stedet, og de serverer små pastaretter, italienske desserter og udvalgte vine efter et fast kort og med en til to daglige specialiteter. 

Har du is i maven, kan du heldigvis ofte være heldig at få bord, hvis du skriver dig på venteliste på deres hjemmeside.

En tastingmenu koster omkring 400 kroner. 

Se menuen her

Adresse: Frederiksholms Kanal 4, 1220 København K.

Åbningstider: Tirsdag til lørdag: 17.00-24.00

Anbefalet til dig