Restauranter i København

Foto: Sanchez Hos Restaurant Sanchez får du farverig og smagfuld mad fra Mexico

Københavns 10 bedste, nye spisesteder i mellemprisklassen

Det vrimler med gode, nye restauranter i København, og det kan være svært at finde lige præcis dét spisested, der gør din mund gladest. Vi guider dig til nye favoritter i mellemprisklassen.

Følg med på den Københavnske madscene, når vi guider dig til de nyeste og bedste restauranter i hovedstaden, hvor du ikke bliver ruineret. Hvad end du er til italiensk eller mexicansk, kan du få smagsløgene stillet her. Mange af spisestederne har desuden fokus på de lokale, økologiske råvarer i sæson, og derudover kan du vælge family-style på flere af restauranterne, så du kan komme vidt omkring i deres menukort og få smagt lidt af det hele. 

Bon appétit!

1. Safari 

Hos restaurant Safari, der ligger et stenkast fra Dronning Louises Bro i København, kan du få lækre retter med fisk, grønt og kød, der serveres ” family style” og i et ”friskt tempo.” Uanset om du er til kammuslinger, toast eller pak choi, er du sikret en solid madoplevelse i de fine rammer på Baggesensgade. Du kan få otte serveringer for 325 kr. og vælge mellem mange forskellige vine (også orange) – eller drinks, naturligvis. Ejeren står også bag den populære restaurant Omar på Nørrebro, hvor man også kan nyde mad i samme stil eller drikke en øl eller et glas vin i baren eller på bænkene udenfor.

Adresse: Restaurant Safari, Baggesensgade 9, 2200 København N
Åbningstider: Hverdage fra kl. 17-00, lukket søndag

LÆS OGSÅ: Her finder du de bedste pizzaer i København

2. Nr.30

På Nansensgade i nummer 30 ligger der et kombineret spisested og vinbar, hvor du kan få en femretters sæsonbestemt menu til 290 kroner. Restauranten er placeret i en tidligere slagterforretning, og indretningen er rustik og moderne. Udover god mad, har spisestedet et kæmpestort vinkort, hvor der er et utal af chablis og orangevin, så selv hvis sulten er lille, kan du med garanti finde noget på menukortet, du kan lide. 

Adresse: Nr.30, Nansensgade 30, 1366 København K
Åbningstider: Søndag-mandag: Lukket, tirsdag-fredag: 16-23, lørdag: 12.30-23

3. Sanchez

På Restaurant Sanchez får du moderne, mexicansk mad med et nordisk twist. Du har mulighed for at bestille velkendte klassikere såsom tacos og tostadas, men du kan også vove dig ud i en fireretters menu, som køkkenet sammensætter. Det koster 400 kroner for fire retter, og det skal bestilles af hele bordet. 
Du har selvfølgelig mulighed for at bestille tequilla og mezcal drinks til maden. Hvis du er mere til øl, men i humør til at prøve noget anderledes, bør du prøve deres Michelada, der er en saltet øl med chili og lime i.

Adresse: Sanchez, Istedgade 60, 1650 København V
Åbningstider: Hver dag fra 17-23

4. Bottega Barlie

Hvis du følger diverse bloggere og Instagram-kendisser, er du nok faldet over restauranten Barlie i dit Insta-feed. Det hippe sted er i hvert fald blevet en populær go-to i de kredse, og det skulle der eftersigende være rigtig god grund til. Her er der nemlig fokus på lækker vin og middelhavsinspireret mad, og menuen - der skifter hver måned - byder på alt fra blæksprutte og tærte til kyllingesalat og svampetoast. 

Adresse: Bottega Barlie, Fredericiagade 78, 1310 København
Åbningstider: Tirsdag fra kl. 7.30-22, onsdag fra kl. 7.30-23, torsdag og fredag fra kl. 7.30-00, lørdag fra kl. 9-00, søndag og mandag lukket

5. Polly

Anmelderroste Polly er i den grad et besøg værd, hvis du befinder dig på Frederiksberg og er på udkig efter et godt måltid mad. Vi kan særligt anbefale deres Eggs Benedict, der består af skinke, pocheret æg og sauce hollandaise, men der er mange andre morgenmads- og frokostbud der frister på menukortet: Eggs Royal, avokado og chorizo på grillet brød eller rørt tartar med svampe og cornichoner, for blot at nævne nogle få. Du kan også sætte tænderne i fx steak og charcuterie til aften, hvor du kan få syv serveringer for 395 kr. i restaurantens skønne, rummelige omgivelser.

Adresse: Restaurant Polly, Gl. Kongevej 96, 1850 Frederiksberg
Åbningstider: Hverdage fra 8.30-15 og fra 17.30-23, lørdag og søndag fra 9-15 og 17.30-23

6. Kontrast

Hos kontrast på Vesterbro i København kan du få eksklusiv mad med inspiration fra Sydeuropa og Nordafrika med lokale, økologiske grøntsager – og med stor bevidsthed om madspild. Her kan du få retter som belgisk kaviar, dansk hummer og risotto med forårsløg og ærter. Hvis du skal fejre noget, er de fine omgivelser også et oplagt sted at indtage en lækker omgang østers med tilhørende bobler! 

Adresse: Kontrast, Tietgensgade 39, 1704 København
Åbningstider: Alle dage fra kl. 7-00.

Læs også: GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

7. Baka d'Busk

Baka d'Busk er enhver vegetar og grønsagselskers drøm. Her har restauratørerkollektivet, Plantedrengene, sørget for, at det er grønsagerne, der spiller hovedrollen på tallerkenen. Menuen er nytænkende og anderledes, og selv hvis du normalt foretrækker kød, kan du med garanti finde op til flere retter, der vil slå benene væk under dig. 

Adresse: Baka d'Busk, Rantzausgade 44, 2200 København N
Åbningstider: Mandag: Lukket. Tirsdag til søndag: 12-23

8. Yaffa 

På hjørnet af Gråbrødretorv ligger restauranten Yaffa. Her serveres der middelhavsinspireret comfort food til fair priser. På menukortet finder du gamle kendinge som humus og fladbrød, men der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på ti serveringer, der fås i både vegetar og ikke-vegetar udgave.

Her kommer du igennem bl.a. baba ganoush, oliven og lammebryst med harissa og mint. Du bør ikke snyde dig selv fra at prøve deres dessert! En labneh parfait med rabarber og pistacienødder til. 

Adresse: Yaffa, Gråbrødretorv 16 KLD, 1154 København K
Åbningstider: Hver dag fra 17.30-22

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København

9. Bar Pasta

Hvis du elsker pasta og bor i København, så har du muligvis allerede været forbi Bar Pasta på Vedbækgade på Nørrebro. Her kan du spise dig mæt i de smagfulde pastaretter, der rummer mange forskellige typer pasta, ost og tilbehør. Nyd din pasta udenfor i godt vejr med et godt glas vin eller en farverig drink og nyd stemningen i byen.  

Adresse: Bar Pasta, Griffenfeldsgade 17, 2200 København N (se flere adresser her)
Åbningstider:
Mandag-torsdag fra kl. 17-22, fredag-lørdag fra kl. 17-00, søndag lukket

10. Lille Bar

Lille Bakery har netop igen åbnet op for deres weekendkoncept ”Lille Bar”. Her forvandler det meget populære bageri sig til en lækker bistro, hvor der serveres aftensmad og drinks fredag og lørdag aften. Bageriet er placeret på Refshaleøen, så det passer perfekt, hvis du, efter en dukkert i Københavns Havn, har lyst til en omgang lækker mad og drinks i solen.

Adresse: Lille Bakery, Refshalevej 213A, 1432 København K
Åbningstider: Hver fredag og lørdag aften fra 18-23 for aftensmad

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Restauranter i København og Guide