Restauranter i København
Foto: Ulrik Jantzen Hos Restaurant Lola er socialt samvær og social ansvarlighed i fokus og rammerne er hyggelige og indbydende til både hverdag og fest.

God aftensmad i København

Københavns 10 bedste, nye spisesteder i mellemprisklassen

Det vrimler med gode, nye restauranter i København, og det kan være svært at finde lige præcis dét spisested, der gør din mund gladest. Vi guider dig til nye favoritter i mellemprisklassen.

Følg med på den Københavnske madscene, når vi guider dig til de nyeste og bedste restauranter i hovedstaden, hvor du ikke bliver ruineret. Hvad end du er til italiensk, kinesisk, japansk eller sydamerikansk, kan du få smagsløgene stillet her. Mange af spisestederne har desuden fokus på de lokale, økologiske råvarer i sæson, og derudover kan du vælge family-style på flere af restauranterne, så du kan komme vidt omkring i deres menukort og få smagt lidt af det hele. 

Bon appétit!

Restaurant TOLV 

Bæredygtighed, kvalitet og gode råvarer er blot nogle af de værdier, som er i fokus hos Restaurant Tolv på Vesterbro. De har forsøgte at skabe et spisested, som skal være et åndehul i en ellers travl hverdag. Det er madnørderi på en herlig uprætentiøs måde! Resuranten har 12 bud, som indkapsler deres værdier på fineste vis. Menukortet skifter cirka hver fjerde uge, da det bliver skiftet efter årstidens råvarer - og så bliver vinen altid tilpasset dit måltid, så du er sikker på, at det bliver en suveræn helhedsoplevelse lige midt på Vesterbro.

Adresse: Restaurant TOLV, Enghave Plads 12, 1670 København V
Åbningstider: Tirsdag-lørdag fra 17:30-23:30

LÆS OGSÅ: Her finder du de bedste pizzaer i København

Falang Asiateria

Det gule hus på Istedgade er blevet lyserødt. Et hold af seks personer, herunder drengene, du nok bedst kender som klubkongerne Simon & Simon fra Sunday og Chateau Motel, har nemlig overtaget lokalerne, der nu danner rammerne om én stor, asiatisk fest. Her kan du få thai-inspireret mad til maven, solide cocktails og løjer til langt ud på natten, blandt andet foranlediget af en omgang karaoke. Maden er hæderlig, lyder konklusionen fra anmelderne, men serveringen elendig, langsom og kaotisk. Bedøm selv.

Adresse: Falang Asiateria, Istedgade 48, 1650 København V
Åbningstider:
Køkken har åbent tirsdag til lørdag fra 17.30 - 22.00, men derudover er der også åbent for drinks og dans, hvor du kan se åbningstider her

Vesterbro Chinese Food

Den ekstremt populære, amerikanske Mission Chinese Food har fået en dansk lillebror. I samarbejde med grundlæggeren Anthony Myint har danske Mikkeller åbnet restauranten, der serverer eksperimenterende, asiatiske retter inspireret af Sichuan-provinsen - naturligvis tilsat kolde Mikkeller-brygge. Hører du til blandt dem, der aldrig er tilfreds med mængden af chili og varme smage, går du ikke forgæves hos Vesterbro Chinese Food, hvor indretningen er en blanding af kitsch og smadret street-look, pyntet med en enorm papirs-drage i loftet.

Adresse: Vesterbro Chinese Food, Viktoriagade 11, 1655 København V
Åbningstider: 
Søndag-onsdag fra 17:-21:30 og torsdag-lørdag fra 17:22:30

 

Restaurant Lola

Socialt samvær og god mad er omdrejningspunktet hos Lola ved Christianshavns Vold. Der er mange kulinariske oplevelser her. Desuden er Lola også et træningssted for folk, som står på kanten af arbejdsmarkedet, så socialt ansvar er absolut også på dagsordenen her. Her finder du overvejende lokale, økologiske råvarer i sæson, som udgør et sublimt måltid mad, uanset om du vælger sæsonens fisk eller det vegetariske alternativ. 

Adresse: Restaurant Lola, Christianshavns Voldgade 54, 1424 København K
Åbningstider: Åbent mandag-fredag fra 11:30-14:00 for frokost og alle dage fra 17:30-21:30 og desuden brunch og bar, som du kan læse mere om her 

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København

Friheden

Klemt inde bag skaterbanen på Nørrebros grønne sti ligger Friheden. En lille, hyggelig heldags-restaurant, hvor en fadøl koster 25 kroner, og du kan få et glas naturvin for en 50’er. Menukortet er også af den kaliber, som får mundvandet til at løbe. Med alt fra eggs benedict og smovset pasta til højtbelagt smørrebrød er der uden tvivl en ret for dig, dine venner og hvem du ellers hiver med. Friheden er ikke som sådan ny. Faktisk har den eksisteret siden sommeren 2018, hvilket gør den lidt for gammel til denne liste. Men vi kunne altså ikke lade være. Simpelthen fordi det er så lækkert.

Adresse: Friheden, restauranten har ingen officiel adresse, men kan findes ved skaterparken på cykelstien mellem Hillerødgade og den røde plads på Nørrebro
Åbningstider: 
Køkkenet har åbent mandag-onsdag fra 9:00-21:00, torsdag-lørdag fra 9:00-22:00 og søndagfra 9:30-16:00, men dog er køkkenet lukket mellem 16:00-17:30, hvor der bliver serveret snacks fra 17:00 - og åbningstider for kolde øl kan du tjekke her

DONDA

Hvis du er vild med fisk og skaldyr, er Donda lige noget for dig - og så ligger det jo ovenikøbet på Strandgade! Her kan du drømme dig væk til mere eksotiske himmelstrøg med frisk fisk og lyden af bølgeskvulp. Maden bliver serveret family-style, så det vil sige, at I kan dele et måltid for 350 kroner og derved få smagt lidt af det hele. DONDA tilpasser deres menu efter sæsonens fisk, så menuen kan variere lidt. Desuden har de også et glimrende udvalg af både naturvine, specialøl og lækre cocktails. 

Adresse: DONDA, Strandgade 20, 1401 København K
Åbningstider: 
Onsdag-lørdag fra 11:00-00:00

 

Yaffa 

Yaffa er opkaldt efter den gamle bydel i Tel Aviv - og som du nok har gættet, er det mellemøstlige køkken omdrejningspunktet her. Bag restauranten står makkerparret Bjarke Reventlow og Simon Haugaard Pedersen, som blandt andet står bag barer som Zoo, Blume og Zefside. Nu har de allieret sig med Cofoco-stifter og serieiværksætteren Torben Klitbo, så de sammen kan levere lækker mad fra det mellemøstlige køkken. Hvis du ikke kan bestemme dig mellem alt den lækre mad, kan du få det hele i vaskeægte family-style, hvor du får 12 retter for blot 350 kroner, så du kan få smagt alt fra hummus til blæksprutteringe.

Adresse: Yaffa Restaurant, Gråbrødretorv 16 kld, 1154 København K 
Åbningstider: 
Mandag-onsdag fra 11:30-00:00, torsdag fra 11:30-00 og fredag-lørdag fra 11:30-00:00

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Barril Pasta & Wine Bar

Vinbaren Barril har også fået vokseværk. Indtil for nyligt var den blot en gedigen vinbar med lækre sager fra særligt Italien og Amerika, men med et nyåbnet køkken kan du nu også få gedigne, italienske pastaretter til de røde og hvide dråber. Her er både favoritter som gnocchi, cacio e pepe og kødboller, naturligvis, som går lige i hjertet med et godt glas italiensk vin til. For hvad passer bedre til vin end en god omgang snasket pasta?

Adresse: Barril Pasta & Wine Bar, Helgolandsgade 2, 1653 København V
Åbningstider: 
Køkkenet har åbent fra kl. 17.30-22.00 på alle åbningsdage, dog til kl. 22.30 fredag og lørdag, men se de generelle åbningstider her

Restaurant Babylon

Måske du allerede har været forbi Søpavillionen for at danse, men faktisk kan du også få dig et ganske glimrende måltid mad herinde hos Babylon. Kok og restauratør Frederik Bille Brahe har skabt et spisested med både forrygende udsigt og lækker mad. Hos Babylon finder du et hav af lækre serveringer, hvor æstetikken er i top - ligesom vi også kender det fra Atelier September og Apollo bar, som Frederik Bille Brahe også står bag. Og hvis den lækre vin har fået dig i dansehumør, kan du passende bevæge dig ovenpå, hvor du kan danse og drikke cocktails natten lang.

Adresse: Restaurant Babylon, Gyldenløvesgade 24, 1369 København K (indgang fra Peblinge Sø)
Åbningstider: 
Torsdag fra 17:30-23:00 (køkkenet lukker 21:30) og fredag-lørdag fra 17:30-02:00 (køkkenet lukker klokken 23:00)

 

À Terre

Hvis du har franske fornemmelser, er À Terre lige noget for dig! Brødrene Yves Le Lay og Kasper Langkilde har førhen haft sucess med restauranten og vinbaren NÆRVÆR, men nu er de klar med endnu et projekt, hvor omdrejningspunkterne er kvalitet og tilstedeværelse. Udover de franske retter, vil du også finde Vesterhavstorsk på menuen og ikke mindst et yderst velassorteret vinkort hos À Terre, som virkelig gør et besøg her til en suveræn oplevelse til en yderst fair pris.  

Adresse: À Terre, Tordensskjoldsgade 11, 1055 København
Åbningstider:
 Tirsdag-lørdag fra 17:00-22:00

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Restauranter i København og Guide