TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Restauranter i København
Foto: El Nacional Hos El Nacional er der smæk på krydderierne.

Restauranter i københavn: De bedste i mellemprisklassen

Restauranter: Københavns 10 bedste spisesteder i mellemprisklassen

Det vrimler med restauranter i København, og det kan være svært at finde lige præcis det spisested, der gør din mund gladest.

Her får du vores varmeste anbefalinger af de nyeste og bedste steder og klassikerne, der stadig holder. Så hvad end du er til italiensk, fransk, japansk eller sydamerikansk, finder du en favorit her.

 

Toro - spansk tapas, folk taler om

En lille spansk perle på Istedgade, der blandt andet serverer en ond omgang tomattatar, så selv veganere kan være med. Det er så også ca. dér fornøjelsen stopper, for de kødafskyende, for Toro slår sig op på alt, hvad der er godt fra det spanske land, og det er blandt andet udi tappaens pølsede og ostede verden. Nyd deres formåen i det åbne køkken i det hyggelige hjørnelokale med den helt rette intime belysning.

Istedgade 60

LÆS OGSÅ: Her får du den bedste morgenmad i København

Jah Izakaya - japansk pub

Vesterbro er og bliver rig på restauranter og ét af de steder, der får værdien til at stige, er denne japanske perle. Faktisk er det en japansk pub, om du vil. Konceptet er deleretter, der bliver serveret i takt med, at de bliver lavet, og dit glas skal fyldes med sake, hvis du vil gøre det helt rigtigt – som de gør det i Japan, hvor maden er sekundær (men god), og dit glas er i centrum. Tag en bid af Japan i næsten karikeret asiatisk indretning med lykkekatten, der står og vinker, og papirlamper i loftet.

Gasværksvej 21

Mangia - hjemmelavet pasta, du husker

Der er en grund til, at italiensk er favoritten i mange små hjem i Danmark. Maden er indbegrebet af umami, og hos Mangia (der betyder at spise) serverer de alt det bedste. Det er hjemmelavet pasta, blæksprutte, gnocchi og trøfler. Friske råvarer og livsnyderi. Har du glutenforskrækkelse, skal du vælge et andet sceneri for dit aftensmåltid. Hvis ikke, så glæd dig!

Bagerstræde 9

Apollo Bar - småserveringer til billige penge

Frederik Bille Brahe, der er blevet lidt af en maddarling i modebranchen, ridder videre på sin bølge af popularitet. Han har efter et halvt år med Havfruen, der måtte lukke, nu omsat sine talenter for simple retter til en restaurant (og kantine), der ligger i kunsthal Charlottenborg, hvor også Kunstakademiet holder til. Stedet er kun åbent i aftentimerne i weekenden, hvor der ud over øl og naturvin bliver serveret små enkle retter. Lidt som på hans café Atelier September.

Nyhavn 2

Lalala - fransk og uptrætentiøs

Lalala er opkaldt efter tre særlige vine, som du finder på kortet, og som alle starter med "La". Vinen spiller en stor rolle, som det antyder, og her finder du fransk cousine a la moules frites, crepe suzette og tartar. Det er egentlig ret ligetil uden at være forglemmeligt. Gennemført nok til at det frankofile madøre kniber en tåre med den helt særlige nuance af grågrøn på væggene, som kendetegner Paris' caféliv og tjenere i sømandsstriber.

Strandgade 98

Osteria 16 - italiensk i hjemlige rammer

Vand i plastikkopper og 8 små retter for 250. Det lyder skrabet, men er det ikke for dine smagsløg. Osteria 16 er italiensk i sit udgangspunkt, men ikke begrænset af det. Restauranten er lille og intim med rødternede duge og en venteliste i weekenderne. Det er ikke stedet, du spontant slår vejen forbi. For her ryger pladserne som varmt brød. Det er soul food til deling, og det er hyggeligt med stort H.

Haderslevgade 16

Spaghetteria - simpelt italiensk til hele bordet

Som på sin søsterrestaurant Osteria 16, så er Spaghetteria også et sted, der serverer italiensk, og som opfordrer til, at bordet deler retterne. Kortet skifter hyppigt på baggrund af de ingredienser, der kan importeres fra Italien og fokus er pastaretter. Du finder altid 1-2 retter på kortet og 4-5 antipasti. Så saml dine dejligste venner til en hyggelig aften med pasta i centrum.

Vester Farimagsgade 2

El Nacional - det bedste fra Sydamerika

Carsten Sand står bag maden på El Nacional, der er hovedstadens nye sydamerikanske darling spækket med koriander, lime og chili på tallerkenen og kaktusser i indretningen. Sip sangria og lad kokken overraske dig.

Antonigade 8

Otto - succesfuld leg med maden

Hos Otto blander de på kryds og tværs og har en legesyg tilgang til maden. Således er den første ret, når kokken bestemmer, en vaffel med ost og skinke. En god én! Men selvom det er legesygt, er det ikke spoleret, men derimod lige tilpas velkendt og overraskende. Og så gør det jo heller ikke noget, at hver dag mellem 16-18 er happy østers hour!

Store Kongensgade 34

Oysters & Grill

Den lille perle på Nørrebro er efterhånden blevet en klassisker. Stedet er både hyggeligt og hjemligt med deres karakteristiske flerfarvede duge på de tætplacerede borde. Dette er stedet, hvor du får surf and turf, der gør alle glade! Husk så også at få et par østers med i købet, når du vælger fra den rammende menu med præcis det, stedet lover: østers og godt fra grillen. 

Sjællandsgade 1B

Se, hvad vi ellers skriver om: København og Restauranter i København