Restauranter i København
Foto: Foto: Brøchner Hotels / Jonathan Vivier Hos italienske Tramonto får du 360 graders udsigt over København.

Nye restauranter i københavn: De bedste i mellemprisklassen

Københavns 10 bedste, nye spisesteder i mellemprisklassen

Det vrimler med gode, nye restauranter i København, og det kan være svært at finde lige præcis dét spisested, der gør din mund gladest. Vi guider dig til nye favoritter i mellemprisklassen.

Følg med på den Københavnske madscene, når vi guider dig til de nyeste og bedste restauranter i hovedstaden, hvor du ikke bliver ruineret. Hvad end du er til italiensk, kinesisk, japansk eller sydamerikansk, kan du få smagsløgene stillet her.

Tramonto

Den 14. januar i år åbnede den italienske rooftop-restaurant Tramonto på toppen af det nye Hotel Ottilia i Carlsberg Byen. Navnet er italiensk og betyder solnedgang, hvilket giver ganske god mening, stedet taget i betragtning. Her er nemlig en flot 360 graders udsigt over København, ligesom gæster kan nyde deres servering på den store, flotte tagterrasse med plads til 150 personer. Maden? Den er såmænd både lækker, klassik og italiensk på den måde, der får de flestes mundvand til at løbe.

Tramonto
Pasteurvej 2
1778 København V

LÆS OGSÅ: Her finder du de bedste pizzaer i København

Falang Asiateria

Det gule hus på Istedgade er blevet lyserødt. Et hold af seks personer, herunder drengene, du nok bedst kender som klubkongerne Simon & Simon fra Sunday og Chateau Motel, har nemlig overtaget lokalerne, der nu skal danne rammerne om én stor, asiatisk fest. Her kan du få thai-inspireret mad til maven, solide cocktails og løjer til langt ud på natten, blandt andet foranlediget af en omgang karaoke. Maden er hæderlig, lyder konklusionen fra anmelderne, men serveringen elendig, langsom og kaotisk. Bedøm selv.

Falang Asiateria
Istedgade 48
1650 København V

Vesterbro Chinese Food

Den ekstremt populære, amerikanske Mission Chinese Food har fået en dansk lillebror. I samarbejde med grundlæggeren Anthony Myint har danske Mikkeller åbnet restauranten, der serverer eksperimenterende, asiatiske retter inspireret af Sichuan-provinsen - naturligvis tilsat kolde Mikkeller-brygge. Hører du til blandt dem, der aldrig er tilfreds med mængden af chili og varme smage, går du ikke forgæves hos Vesterbro Chinese Food, hvor indretningen er en blanding af kitsch og smadret street-look, pyntet med en enorm papirs-drage i loftet.

Vesterbro Chinese Food
Viktoriagade 11
1655 København V

Glou Glou

Friske grøntsager er hovedingrediensen i Glou Glous grønne menukort, hvor konceptet lyder 60-30-10. Det betyder, at der er 60 % vegetarretter, 30 % fiskeretter og 10 % kødretter på menuen – og så er det nøje udvalgte vinkort lige så grønt som maden. Det er da også fra vinens verden, at navnet på den grønne, drivhusinspirerede restaurant skal findes. Navnet Glou Glou henviser nemlig til den lyd, vinen laver, når den hældes fra flasken.

Glou Glou
Rantzausgade 22
2200 København N

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København

Friheden

Klemt inde bag skaterbanen på Nørrebros grønne sti ligger Friheden. En lille, hyggelig heldags-restaurant, hvor en fadøl koster 25 kroner, og et glas naturvin serveres for en 50’er. Menukortet er også af den kaliber, som får mundvandet til at løbe. Med alt fra eggs benedict og smovset pasta til højtbelagt smørrebrød er der uden tvivl en ret for dig, dine venner og hvem du ellers hiver med. Friheden er ikke som sådan ny. Faktisk har den eksisteret siden sommeren 2018, hvilket gør den lidt for gammel til denne liste. Men vi kunne altså ikke lade være. Simpelthen.

Friheden
Restauranten har ingen officiel adresse, men kan findes ved skaterparken på cykelstien mellem Hillerødgade og den røde plads på Nørrebro.

Tigermom

Med en kinesisk-cambodjansk baggrund, smagsnuancer fra tiden på en thai-restaurant og finesse fra Michelin-restauranten Relæ, har kokken Lisa Lov kreeret sin nye restaurant, Tigermom. Her får du østasiatisk mad i topklasse, som har fået anmeldere til at smide roser af sig og kalde restauranten for ”en af de mest interessante på den københavnske madscene”. Maden er rundhåndet doseret med chili, og hos Tigermon kan du ikke selv vælge retterne. Du spiser, som Lisa Lov vil have det.

Tigermom
Ryesgade 25
2200 København N

Mæxico

Baburrito har skiftet navn og udvidet med en 2’er. Nu hedder det populære, mexicanske spisested Mæxico og holder til på både Skindergade og Guldbergsgade. Konceptet er heller ikke længere det samme, for der er nemlig kommet nye taco-variationer og diverse andre mexicanske anretninger på menuen, således at der nu er tale om en komplet restaurantoplevelse. I det nye establishment på Guldbergsgade er der desuden flyttet en taco- og margarita-bar ind på 1. etage - og hvem kan sige nej til det?

Mæxico
Skindergade 36
1159 København K

Guldbergsgade 3
2200 København N

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Barril Pasta & Wine Bar

Vinbaren Barril har også fået vokseværk. Indtil for nyligt var den blot en gedigen vinbar med lækre sager fra særligt Italien og Amerika, men med et nyåbnet køkken kan du nu også få gedigne, italienske pastaretter til de røde og hvide dråber. Her er både favoritter som gnocchi, cacio e pepe og kødboller, naturligvis, som går lige i hjertet med et godt glas italiensk vin til. For hvad passer bedre til vin end en god omgang snasket pasta?

Barril Pasta & Wine Bar
Helgolandsgade 2
1653 København V

The Pescetarian

Gastronomiske undergenrer er efterhånden en kompleks størrelse, og kender du ikke allerede til konceptet, er pescetarister en undergren af vegetarisme, som udelukker alt kød med undtagelse af fisk og skaldyr. Og det er lige netop her, den nye restaurant The Pescetarian gør sin gang. I muslingeskum, hummer og østers. Og i vegetarmenuer udelukkende med grøntsager. Restauranten er succesen Marv & Bens lillebror, og derfor er konceptet også det samme rent prismæssigt. 4 retter for 400 kroner eller 6 retter for 600 kroner. Nemt.

The Pescetarian
Amaliegade 49
1256 Copenhagen K

H15

I Kødbyens slidte Fragtmandshal kan du få solid mad family-style til småpenge. Losserampen er skiftet ud med en terrasse og interiøret er forvandlet fra industriel hal til granny-style-kantine med brune møbler, og hvad der dertil hører. Her kan du spise dig mæt morgen, middag og aften i anretninger, der spænder fra moden ost på sprødt brød til dagens fisk, kartoffelsalat og Egg en Cocotte med hollandaise. Det er hip, Vesterbro-stemning til billige penge, men det er også med udsigt til den parallelverden, du også kan finde i det gamle brokvarter.

H15
Halmtorvet 15
1700 København V

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Restauranter i København og Guide