Restauranter i København
Foto: Pressefoto Hos Restaurant Roberta får du farverig mad fra syd- og mellemamerika - hvadenten du er til tacos, ceviche eller quesedillas.

God aftensmad i København

Københavns 10 bedste, nye spisesteder i mellemprisklassen

Det vrimler med gode, nye restauranter i København, og det kan være svært at finde lige præcis dét spisested, der gør din mund gladest. Vi guider dig til nye favoritter i mellemprisklassen.

Følg med på den Københavnske madscene, når vi guider dig til de nyeste og bedste restauranter i hovedstaden, hvor du ikke bliver ruineret. Hvad end du er til italiensk, libanesisk eller sydamerikansk, kan du få smagsløgene stillet her. Mange af spisestederne har desuden fokus på de lokale, økologiske råvarer i sæson, og derudover kan du vælge family-style på flere af restauranterne, så du kan komme vidt omkring i deres menukort og få smagt lidt af det hele. 

Bon appétit!

1. Safari 

Hos restaurant Safari, der ligger et stenkast fra Dronning Louises Bro i København, kan du få lækre retter med fisk, grønt og kød, der serveres ” family style” og i et ”friskt tempo.” Uanset om du er til kammuslinger, toast eller pak choi, er du sikret en solid madoplevelse i de fine rammer på Baggesensgade. Du kan få otte serveringer for 300 kr. og vælge mellem mange forskellige vine (også orange) – eller drinks, naturligvis. Ejeren står også bag den populære restaurant Omar på Nørrebro, hvor man også kan nyde mad i samme stil eller drikke en øl eller et glas vin i baren eller på bænkene udenfor.

Adresse: Restaurant Safari, Baggesensgade 9, 2200 København N
Åbningstider: Hverdage fra kl. 17-00, lukket søndag

LÆS OGSÅ: Her finder du de bedste pizzaer i København

2. Roberta

Hvis du drømmer dig til sydens sol og generelt elsker syd- og mellemamerikansk mad, så er der rigtig god grund til at besøge Robertas farverige univers på Nørrebro. Her kan du mæske dig i lækre tacos, frisk ceviche og skønne quesedillas med gode venner og skylle hele herligheden ned med guacamole og drinks. Oplagt sted at starte en festlig aften eller en date night, men du kan også tage maden med hjem som take-away, hvis du foretrækker at spise hjemme i stuen.

Adresse: Restaurant Roberta, Sortedam Dossering 3, 2200 København N
Åbningstider:
Mandag-torsdag kl. 17-22, fredag-lørdag kl. 12-23, lukket søndag

Roberta mad.jpegTacos og drinks hos Roberta er en festlig og farverig omgang. Foto: presse

3. Mahalle på Frederiksberg

Hvis du er til det libanesiske køkken, så kender du sikkert allerede Mahalle, som har flere afdelinger på Nørrebro og København K. Men nu har restaurantkæden altså også åbnet en Frederiksberg-afdeling til de københavnere, der ikke kan få nok af deres humus, halloumisalat, falafler, kofta og fatteh. Her kan du både få morgenmad, frokost og aftensmad, og der er noget for enhver smag – uanset om du er til dadler og arabisk kaffe, mojitos med granatæble eller mynte-te. 

Adresse: Mahalle, Rolighedsvej 15, 1958 Frederiksberg (se flere adresser på København N og København K her)
Åbningstider: 
Hverdage fra 12-23, lørdag og søndag fra 11-23.

4. Bottega Barlie

Hvis du følger diverse bloggere og Instagram-kendisser, er du nok faldet over restauranten Barlie i dit Insta-feed. Det hippe sted er i hvert fald blevet en populær go-to i de kredse, og det skulle der eftersigende være rigtig god grund til. Her er der nemlig fokus på lækker vin og middelhavsinspireret mad, og menuen - der skifter hver måned - byder på alt fra blæksprutte og tærte til kyllingesalat og svampetoast. 

Adresse: Bottega Barlie, Fredericiagade 78, 1310 København
Åbningstider: Tirsdag fra kl. 7.30-22, onsdag fra kl. 7.30-23, torsdag og fredag fra kl. 7.30-00, lørdag fra kl. 9-00, søndag og mandag lukket

5. Polly

Anmelderroste Polly er i den grad et besøg værd, hvis du befinder dig på Frederiksberg og er på udkig efter et godt måltid mad. Vi kan særligt anbefale deres Eggs Benedict, der består af skinke, pocheret æg og sauce hollandaise, men der er mange andre morgenmads- og frokostbud der frister på menukortet: Eggs Royal, avokado og chorizo på grillet brød eller rørt tartar med svampe og cornichoner, for blot at nævne nogle få. Du kan også sætte tænderne i fx steak og charcuterie til aften, hvor du kan få syv serveringer for 395 kr. i restaurantens skønne, rummelige omgivelser.

Adresse: Restaurant Polly, Gl. Kongevej 96, 1850 Frederiksberg

Åbningstider: Hverdage fra 8.30-15 og fra 17.30-23, lørdag og søndag fra 9-15 og 17.30-23

6. Kontrast

Hos kontrast på Vesterbro i København kan du få eksklusiv mad med inspiration fra Sydeuropa og Nordafrika med lokale, økologiske grøntsager – og med stor bevidsthed om madspild. Her kan du få retter som belgisk kaviar, dansk hummer og risotto med forårsløg og ærter. Hvis du skal fejre noget, er de fine omgivelser også et oplagt sted at indtage en lækker omgang østers med tilhørende bobler! 

Adresse: Kontrast, Tietgensgade 39, 1704 København

Åbningstider: Alle dage fra kl. 7-00.

Læs også: GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

7. Baka d’busk

Plantedrengene er rykket ind på Nørrebro og deres plantebistro Baka d’busk er blevet et populært hangout for byens grøntsagsbevidste hipstere. Her er gode, grønne råvarer i højsædet, uanset om du sætter tænderne i majsroer, konfiteret fennikel eller babyartistkokker. Restauranten emmer af sociale arrangementer i festlige vennelag og god ung, Nørrebro-stemning. Klart et besøg værd til dig med smag for det grønne!

Adresse: Baka d'busk, Rantzausgade 44, 2200 København N

Åbningstider: Tirsdag-søndag fra kl. 12-15.30 og fra kl. 18-00, lukket mandag

8. Restaurant Lola

Socialt samvær og god mad er omdrejningspunktet hos Lola ved Christianshavns Vold. Der er mange kulinariske oplevelser her. Desuden er Lola også et træningssted for folk, som står på kanten af arbejdsmarkedet, så socialt ansvar er absolut også på dagsordenen her. Her finder du overvejende lokale, økologiske råvarer i sæson, som udgør et sublimt måltid mad, uanset om du vælger sæsonens fisk eller det vegetariske alternativ. 

Adresse: Restaurant Lola, Christianshavns Voldgade 54, 1424 København K
Åbningstider: Åbent mandag-fredag fra 11:30-14:00 for frokost og alle dage fra 17:30-21:30 og desuden brunch og bar, som du kan læse mere om her 

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København

9. Bar Pasta

Hvis du elsker pasta og bor i København, så har du muligvis allerede været forbi Bar Pasta på Vedbækgade på Nørrebro. Men nu har restauranten åbnet endnu en afdeling på Griffenfeldsgade, så endnu flere københavnere kan spise sig mætte i de smagfulde pastaretter, der rummer mange forskellige typer pasta, ost og tilbehør. Nyd din pasta udenfor i godt vejr til et godt glas vin eller en farverig drink og nyd stemningen på skønne, mangfoldige Griffenfeldsgade. 

Adresse: Bar Pasta, Griffenfeldsgade 17, 2200 København N (se flere adresser her)
Åbningstider:
Mandag-torsdag fra kl. 17-22, fredag-lørdag fra kl. 17-00, søndag lukket

10. Restaurant TOLV

Bæredygtighed, kvalitet og gode råvarer er blot nogle af de værdier, som er i fokus hos Restaurant Tolv på Vesterbro. De har forsøgte at skabe et spisested, som skal være et åndehul i en ellers travl hverdag. Det er madnørderi på en herlig uprætentiøs måde! Resuranten har 12 bud, som indkapsler deres værdier på fineste vis. Menukortet skifter cirka hver fjerde uge, da det bliver skiftet efter årstidens råvarer - og så bliver vinen altid tilpasset dit måltid, så du er sikker på, at det bliver en suveræn helhedsoplevelse lige midt på Vesterbro.

Adresse: Restaurant TOLV, Enghave Plads 12, 1670 København V
Åbningstider: Tirsdag-lørdag fra 17:30-23:30

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Restauranter i København og Guide