restaurant århus
SPONSORERET indhold

De bedste restauranter i Aarhus: 13 spisesteder på 3 budgetter

Der findes næsten lige så mange restauranter i Aarhus, som steder, der sælger Ceres-øl ... Tror vi. Vi har skilt skidt fra kanel, og giver dig her vores guide til de 13 bedste restauranter i Aarhus.

Af: Redaktionen Foto: Restaurant Ombord
20. jan. 2022 | Livsstil | ALT.dk

I Smilets By skal du have god tid, hvis du vil spise dig igennem alle de gode gastronomiske tilbud, der findes. Aarhus er nemlig spækket med restauranter i alle prisklasser, og vi har samlet vores bud på de absolut bedste restauranter i Aarhus inddelt efter pris – fra billig til Michelin. Så der burde være noget for enhver smag.

Restauranter i Aarhus: Billig prisklasse

Chellos Pizza

Hvor går du hen, hvis du bare gerne vil finde en rigtig velsmagende pizza?

Måske du skulle prøve Chellos næste gang. Her kan du få seriøst lækre pizzaer med fokus på gode, italienske råvarer af høj kvalitet. Hos Chellos har de blandt andet pizza nummer 17 med kartoffel, mortadella, pesto, bøffelmozzarella og hakkede pistacienødder, som i sig selv er et besøg værd! Derudover serverer de nogle rigtig gode, sprøde trøffelfritter med revet parmesan på. Du er garanteret et godt måltid til prisen.

Køkken:

Italiensk

Pris:

Mellem 85-95 kr. for en alm. pizza uden frokosttilbud, 40 kr. for trøffelfritter.

Adresse:

Vesterbrogade 36, 8000 Aarhus C

Restaurant Yi East

Grib et par spisepinde, og sæt tænderne i Aarhus’ måske bedste dim sums.
Hos Yi East er der alt, hvad du kunne drømme om af autentiske, kinesiske specialiteter. Der er mulighed for at spise i restauranten, men det er også oplagt som takeaway-mad, hvis du foretrækker at indtage måltidet derhjemme med fødderne oppe. Restaurant Yi East har sat sig som mål at lave det absolut bedste kinesiske mad i hele byen, og vi synes, at de gør en stor indsats med deres høje kvalitet og smagfulde serveringer. Prisen? Den er også fair. Tag et smut forbi, og bedøm selv.

Køkken:

Kinesisk

Pris:

Omkring 140 kr. for en hovedret

Adresse:

Frederiks Plads 6, st. 8000 Aarhus C

Flux

I restaurant ”Frederiksgade 42”s gamle lokaler, finder du nu Flux.
Selvom lokalerne er ens, er menuen en anden. Maden er inspireret af gastropubber i Storbritannien, og Flux’ motto er at lave lækker og enkel comfort food fra bunden af, så her er tale om solid pubmad med fokus på kvalitet, enkelhed og rigtig god smag.

Menukortet er sammensat ud fra tanken om, hvilken type fastfood der går hånd i hånd med en fadøl, og derfor er det jo oplagt at drikke sådan én til dine fish’n’chips.

Køkken:

Gastropub

Pris:

Omkring 150 -200 kr. for en hovedret og drikkevarer til.

Adresse:

Frederiksgade 42, 8000 Aarhus C

Kolo

Afslappet stemning og greasy fine dining.

Kolo har det hele.

Her serveres naturvin og kebab, som du aldrig har smagt det før. Navnet ”Kolo” kommer af ordet ”kolonihave”, og restauranten ønsker at fungere på samme måde: En oase, hvor travle byfolk kan komme og puste ud i en hyggelig stemning med nærvær i fokus. Måltidet er lavet med kærlighed og kan nydes sammen med skøn musik, der fylder lokalerne, og lækker naturvin frisktappet fra hanen.

Køkken:

Moderne nordisk, med internationalt twist

Pris:

Omkring 150 kr. for en hovedret eller 365 kr. for deres 5-retters set-menu

Adresse:

Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C

Restauranter i Aarhus: Mellem prisklasse

Restaurant Sct. Oluf

På Restaurant Sct. Oluf ikke langt fra havnen i Aarhus kan du varme dig på traditionelle retter fra det franske landkøkken til meget fair priser.

Fremragende mad til billigere penge betyder, at der ofte er fuldt hus på Restaurant Sct. Oluf, så hvis du planlægger at besøge det populære sted, er det en fordel at reservere bord i forvejen. Stedet emmer af en sjældent afslappet stemning, som komplimenterer de rustikke retter perfekt. Og prisen for en aften på Restaurant Sct. Oluf er fornuftig.

Køkken:

Fransk og europæisk landkøkken

Pris:

Du kan bestille 2-retters menu for 185 kr. og 3-retters menu for 215 kr.

Adresse:

Mejlgade 33, 8000 Aarhus C

Madklubben Grill

På solsiden af Åen ligger Madklubben Grill, der lover at give dig storby-vibes fra New York og Paris tilsat godt, dansk design.

Madklubben Grills hjerte er uden tvivl – og nok ikke så overraskende – grillen. Herfra tilberedes der alt fra hummer med urtesmør til saftige ribeyes med grillet løg. Hvis vejret er til det, kan du sidde udenfor og nyde maden.

Køkken:

Fransk

Pris:

1 ret for 150 kr., to retter for 250 kr. og tre for 275 kr.

Adresse:

Åboulevarden 32, 8000 Aarhus C

Ombord

Hvis du leder efter et hyggeligt sted med god mad og vin, der kan nydes i fællesskab med vennerne, så er ”Ombord” højst sandsynligt noget for dig.

Menuen er overskuelig og klassisk med enkelte forfriskende twist. Du kan fx få ceviche af torsk med syltet glaskål, avokadocreme, radise og saltede mandler til forret og deres hjemmelavede knækbrød med fire slags oste til dessert.

Køkken:

Europæisk, dansk

Pris:

Forretter for omkring 90 kr., hovedret mellem 170-330 kr.

Adresse:

Jægergårdsgade 71, 8000 Aarhus C

FF

Hos FF Aarhus har du mulighed for at smage på lidt af hvert, og du derfor behøver ikke kun vælge én ret.

FF Aarhus kører med et social dining-koncept, hvor små retter deles ved bordet. Indretningen er elegant, og en dæmpet belysning med blød musik i højtalerne sørger for en intim loungebar-stemning.

Retterne er holdt enkle, smagfulde og kreative. Du har mulighed for at bestille a la carte, hvor blandt andet Tatar og Côte de Boeuf er faste elementer, men du vil ikke fortryde det, hvis du bestiller ”Dagens Menu”, hvor kokken bestemmer for dig. Her vil du få en masse lækre retter, mens du læner dig tilbage og lader dig og dine smagsløg forkæle.

Hvis du er til drinks (og hvem er ikke det?) så har FF et velassorteret drinkskort, som blandt andet byder på deres ”Rhubarb Rush” med gin, Lillet Blanc, rabarber og citron. Det må være smagen af en sommeraften.

Køkken:

Moderne, europæisk

Pris:

305-395 kr. for en menu.

Adresse:

Aaboulevarden 30, 8000 Aarhus C

Sota Sushi

Dit hjerte banker for sushi – og det japanske køkken, generelt – men du aner ikke, hvor i Aarhus du skal gå hen. Spørger du os, skal du besøge Sota Sushi. Her får du både virkelig god sushi, men også andre små, japanske anretninger som fx yakitorispyd eller en laksetatar.

Sota Sushi ligger i store, smukke lokaler, og stemningen er dejlig. Orker du ikke at spise ude, vil et hurtigt kig på deres website vise, at stedet også er dygtige til takeaway – som du i øvrigt får 20 % på, hvis du er studerende.

Sota Sushis priser er i den dyre ende af sushi-prisskalaen, men pengene er godt givet ud.

Køkken:

Japansk, men med et vestligt twist

Pris:

For syv-25 stykker sushi koster det 135-285 kr. alt afhængigt af, hvilke du vælger. Alternativt kan du købe en menu med flere serveringer for mellem 355-595 kr. pr. person.

Adresse:

Vestergade 48, 8000 Aarhus C

Restauranter i Aarhus: Dyr prisklasse

Mefisto

Mefisto ligger på den mest hyggelige gade i latinerkvarteret i Aarhus.

Restauranten er en gammel kending og har vundet flere priser – som Danmarks Bedste Fiskerestaurant i 2016 og Byens Bedste Restaurant i 2019 – så du kan være sikker på at få en god oplevelse. Stedet er især kendt for sine delikate fiske– og skaldyrsretter.

Hvis solen skinner, bør du forsøge at få bord i deres lille, fine gårdhave eller på fortovet, hvor du kan nyde veltilberedt fisk ved små caféborde i ægte pariserstil.

Køkken:

Franskinspireret fisk og skaldyr

Pris:

Tre-retter til omkring 400 kr. Du kan tilkøbe en vinmenu af 3 glas for 248 kr. ekstra.

Adresse:

Volden 28, 8000 Aarhus C

Mellemrum

Mellemrum er stedet for dig, der elsker god vin og dejlig mad.

Stedet arbejder efter mantraet ”Håndværk, Hygge og Energi”, og det spejler sig i deres menu. Leder du efter en godt, smagfuldt måltid og i en setting, der lægger op til, at du bare læner dig tilbage og holder en pause fra hverdagen, bør du slå vejen fordi Mellemrum. Køkkenet er en oplevelse værd.

Køkken:

Nordisk med et globalt twist

Pris:

3-4 retter mellem 350-450 kr. Tilkøb af vinmenu på 3-4 glas vin: 250-350 kr. oveni.

Adresse:

Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C

St. Pauls Apothek

På Jægergårdsgade nummer 76 finder du én af de bedste restauranter i Aarhus. På adressen ligger Sct. Pauls Apothek, som siden 1899 har dannet rammen om et apotek.

Nu er sjette generation flyttet ind i lokalerne, og medicinskabene er smækket i. Til gengæld er skuffen med alverdens appetitlige anretninger og stærk spiritus åbnet op.

Medejer Hasse Bank Johansen har blandt andet vundet DM i cocktails, så du kan være sikker på, at du får de absolut bedste drinks – og perfekt afstemt efter menuen.

Hvis du er til en våd aften, anbefaler vi helt klart, at du bestiller enten menuen ”Apothekeren”, hvor du får tre serveringer og tilhørende tre cocktails eller ”St. Pauls”, hvor du får champagnecocktail, fem smagfulde serveringer og dertilhørende fem(!) cocktails. De kan udskiftes med øl, hvis du foretrækker det.

Køkken:

Moderne, europæisk

Pris:

Mellem 595-895 kr. for 3-5 serveringer inkl. drinks

Adresse:

Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus C

Domestic

Domestic er en Michelin-restaurant i hjertet af Aarhus. Vi snakker ægte gourmet.

Råvarerne er lokale og sæsonbestemte, og maden er tilberedt med omtanke for miljøet krydret med højt gastronomisk niveau.

Holdet bag Domestic gør en dyd ud af detaljerne, og kokkene mødes både med lokale landmænd og grossister for at sikre produkter af højeste kvalitet samt kortest mulige rejse fra ”jord til bord”.

Hvis du har lyst til at gå all in og rigtig forkæle dig selv med en dejlig middag, bør du bestille deres menu ”Opdagelse” og eventuelt den dertilhørende vin– og saftmenu. Så er du sikret fuld plade på smagsoplevelser.

Køkken:

Moderne, internationalt inspireret

Pris:

655-1500 kr. Derudover kan der tilkøbes vinmenu

Adresse:

Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C

Anbefalet til dig