Italienske restauranter København
SPONSORERET indhold

Her er 13 italienske madsteder i København, der vil få dine tænder til at løbe i vand

Den kulhydratforskrækkede æra er forbi, og nye italofile restauranter dukker op overalt. Vi har fundet de bedste steder, så du kan få den helt rigtige bid pasta og tiramisu herhjemme.

Af: Nina Buth Olsen Foto: Flemming Gernyx
26. sep. 2017 | Mad | Eurowoman

10 italienske restauranter i København: 

Mangia
Hos Mangia, som betyder spis på italiensk, gælder det klassiske, italienske mantra om enkelthed, kvalitet og gode råvarer. Mæsk dig i metervis af virkelig god pasta. Basta.
Bagerstræde 9, 1617 Kbh. V, Mangia.dk

Hos Fischer
Er du både til øl og pasta er David Fishers pastaværtshus på Østerbro et besøg værd. Mellem spillemaskiner og billard får du serveret den dejligste pasta, og signaturretten Cacio e Pepe, som består af linguini, ost, smør og peber, er fremragende enkel.
Victor Borges Plads 12, 2100 Kbh. Ø, Hosfischer.dk

Bæst
Hvis du vil i pizzahimlen, skal du en tur på Nørrebro. Bæst er kåret som en af verdens 10 bedste pizzeriaer og imponerer med sprød surdejspizza, eget pølsemageri og den lækreste hjemmelavede mozzarella. Det er Christian Pugliesi, der også står bag Relæ, Manfreds og Mirabelle, der lægger navn til herlighederne.
Guldbergsgade 29, 2200 Kbh. N, Baest.dk

Italo Disco
Det handler ikke om dansemusik fra 70'erne. Der er derimod tale om en ægte italiensk trattoria, hvor der kun serveres én menu, og stemningen er livlig.
Oehlenschlægersgade 5, 1663 Kbh. V, Italodisco.dk

Osteria 16 og Spaghetteria
Fra køkkenerne på søsterrestauranterne Osteria 16 og Spaghetteria vælter det ud med italiensk antipasti, som skal deles ved hele bordet. Menuen skifter efter sæson, og hvis du er heldig, får du den noget utraditionelle signatturret på Osteria 16: Hotdog med salsicciapølse.
Haderslevgade 16, 1611 Kbh. V, ­Osteria16.dk
Vester Farimagsgade 2, 1606 Kbh. V, Spaghetteria.dk

Era Ora
Era Ora på Christianshavn har de seneste 21 år serveret mad i stjerneklassen. Foruden en Michelin-stjerne, lokker stedet med et superb vinudvalg og lækre italienske småretter med et ny nordisk præg.
Overgaden Neden Vandet 33B, 1414 Kbh. K, Era-ora.dk

Cicchetti
Cicchetti er oprindeligt en snack-tradition fra Venedig. Småt er som bekendt godt, og den himmelske antipasti er absolut anbefalelsesværdig med italienske delikatesser som burrata, mortadella og oksetunge med artiskok og parmesan.
Nørrebrogade 56, 2200 Kbh. N, Cicchetti.dk

Enomania
Eno betyder vin på oldgræsk, og det lille sted på Vesterbro har sans for gode druer og god mad. Med over 600 vine på kortet og en enkel fireretters menu, er der ikke en gane tør.
Vesterbrogade 187, 1800 Frb. C, Enomania.dk

La Buca degli Artisti
Det bliver ikke mere klassisk italiensk end hos La Buca degli Artisti – i kunstnerens hule. En af Københavns ældste italienske restauranter byder på traditionelle retter som lasagne, saltimbocca og risotto tilsat god vin og familiær stemning.
Godthåbsvej 209, 2720 Vanløse, Labuca.dk

LÆS OGSÅ: 15 restauranter i Danmark, du bør kende

3 italienske supermarkeder i København

Hvis du har mod på selv at kaste dig ud i det italienske køkken, har vi her samlet tre af de bedste butikker i hovedstaden, som har specialiseret sig i netop at forhandle de bedste råvarer fra "støvlelandet":

Supermarco
Stort italiensk madtempel i Sydhavnen fyldt med alt, hvad dit italofile hjerte begærer af importerede specialiteter. Prøv deres oste, skinker og vine, eller køb en pastamaskine, så du kan lave din helt egen derhjemme.
Støbegodsvej 1, 2450 Kbh. SV, Supermarco.dk

Eataly
I Illums kælderetage ligger maduniverset Eataly, som både rummer butik, vinafdeling og restaurant, hvor al maden er produceret af råvarer fra butikken, så du kan genskabe den derhjemme. Du kan også bare melde dig til et af Eatalys madkurser.
Østergade 52, 1100 Kbh. K, Eataly.dk

Mercato
Ejerne af Osteria 16 og Spaghetteria står også bag det lille italienske supermarked, hvor du både kan købe delikatesser, spise frokost og bestille takeaway. Nyd en varm panini, lækker antipasti eller en espresso.
Enghave Plads 1, 1160 Kbh. V, Osteria16.dk

Anbefalet til dig