Pavlova af Mette Blomsterberg
SPONSORERET indhold

Pavlova af Mette Blomsterberg: Sådan laver du den smukke dessert i 4 trin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pavlova er en lækker dessert med sprød marengsbund, letpisket flødeskum og toppet med bær. Få her Mette Blomsterbergs smukke opskrift på en flot pyntet pavlova, der tager kegler på kagebordet - og se trin for trin-billeder med tips og tricks fra Blomsterberg selv sidst i opskriften.

Af: Nillou Zoey Johannsen Foto: Christina Kayser O
12. aug. 2023 | Opskrift | ALT for damerne
10 personer | Total: 32 min | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

Limecreme

  • 2 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 70 g hvid chokolade
  • 1 stk usprøjtede lime

Marengs

  • 150 g æggehvide
  • 300 g flormelis
  • 2 tsk eddike
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 knivspids salt

Pynt

  • Masser af friske bær
  • Spiselige blomster, f.eks. roser

Sådan gør du

Limecreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Varm fløden op i en lille gryde til 80 grader. Hak imens den hvide chokolade fint, og kom den over i en skål. Hæld halvdelen af den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør godt med en dejskraber, til chokoladen næsten er smeltet, og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde, og rør igen.

Vrid husblassen fri for vand, og kom den direkte op i chokolademassen, mens du rører igen. Passér cremen gennem en sigte ned i en ny beholder. Dæk cremen med husholdningsfilm, og lad den køle helt ned til 5 grader i køleskabet.

Marengs: Pisk æggehviderne let stive på din røremaskine. En kraftig håndmikser kan også bruges. Tilføj halvdelen af flormelissen, og pisk videre i nogle minutter. Tilføj resten og pisk videre til marengsen er dejlig sej og har en lækker sprøjtefast konsistens. Tilsæt eddike og salt, og pisk endnu et par runder. Tilsæt majsstivelse og pisk igen.

Krans: Tegn 1 cirkel på ca. 22 cm. i diameter med en blyant bagepapir. Brug evt. en tallerken, et grydelåg eller en kagering som skabelon.

Mette Blomsterberg_pavlova6.jpg
Tegn en cirkel på bagepapir, så du har noget at rette dig efter, når du skal forme pavlovaen.

Læg bagepapiret med stregn nedad på en bageplade. Sæt evt papiret fast på bagepladen med et par smp dutter marengs under papiret. Klip et hul i en engangssprøjtepose og læg en 12 millimeter rund, glat tyl i. Kom marengsen op i posen.Sprøjt marengs på ydersiden af cirklen i dråbeformer. Sprøjt udefra og ind.

Mette Blomsterberg_pavlova5.jpg
Lav små dråbeformede dutter på ydersiden af din cirkel ved at trække sprøjteposen udefra og ind.

Sprøjt derefter ’dråber’ på indersiden af cirklen. Sprøjt derefter det sidste marengs (i lidt mindre dråber end før) ovenpå lidt længere inde end de første. Dette er for at give kransen lidt højde.

Mette Blomsterberg_pavlova4.jpg
Lav tilsvarende på indersiden af cirklen, og derefter lidt mindre, men lægere dråber på toppen af kransen, så den bliver højere.

Bag kransen ved 100 grader varmluft i 1¾ - 2 timer. Lad den afkøle helt ved stuetemperatur, mens den bliver på bagemåtten eller bagepapiret.

Mette Blomsterberg_pavlova.jpg
Bag kransen i ovnen ved 100 grader varmluft til den er tør og sprød. Lad den køle af.

Pynt: Pisk den helt kolde creme let og luftig med en håndmikser. Riv det yderste af limeskallen på et fint citrusjern direkte ned i cremen. Læg en sigte over skålen, og pres saften ned i cremen. Vend cremen sammen med en dejskraber, til den er ensartet, og kom den op i en engangssprøjtepose. Klip et lille hul og sprøjt en ring af creme på kransens midte – pas på den ikke går alt for langt ud.

Mette Blomsterberg_pavlova2.jpg
Sprøjt creme på toppen af kransen. Pas på, det ikke kommer for langt ud. Man skal stadig kunne se kransens fine former.

Pynt fint med bær og spiselige blomster. Server den inden for et par timer.

Mette Blomsterberg_pavlova3.jpg
Pynt med rosenblade og bær. De kan sidde fast i cremen.

Tip: Lav evt. cremen dagen før, den skal bruges, og pisk den op med limeskal inden brug