Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Eton mess med råsyltede jordbær
Foto: Line Thit Klein Eton mess med råsyltede jordbær

Eton mess

Sommerens nemmeste dessert: Eton mess med råsyltede jordbær

En vidunderlig sommerklassiker! Brug jordbærrene, når de er sødest og rødest.

clock 35 minutter
printer Print
plate Eton mess til 4 personer

500 g jordbær
2 spsk fint rørsukker
1-2 spsk citronsaft
ca. 20 små købemarengs, alternativt 3 store
4 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %

Sådan laver du Eton Mess

1. Skyl og nip det grønne af jordbærrene, og del de større i to. Drys med sukker og citronsaft, og lad jordbærrene stå og trække en halv times tid. Mos herefter halvdelen let sammen med en gaffel.

2. Pisk fløden med cremefraichen til blødt skum. Knus marengsen let til store stykker.

3. Vend ca. 1 fjerdedel af flødeskum, hele jordbær, moste jordbær og marengs ganske let sammen. Gør det samme med de tre resterende portioner. Servér med det samme.

SE OGSÅ: Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

Se, hvad vi ellers skriver om: Jordbær, Marengs, Søde sager og Dessert