Eton mess med råsyltede jordbær
Foto: Line Thit Klein Eton mess med råsyltede jordbær...

Eton mess

Sommerens nemmeste dessert: Eton mess med råsyltede jordbær

En vidunderlig sommerklassiker! Brug jordbærrene, når de er sødest og rødest.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate Eton mess til 4 personer

500 g jordbĂŚr
2 spsk fint rørsukker
1-2 spsk citronsaft
ca. 20 smü købemarengs, alternativt 3 store
4 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %

Sådan laver du Eton Mess

1. Skyl og nip det grønne af jordbÌrrene, og del de større i to. Drys med sukker og citronsaft, og lad jordbÌrrene stü og trÌkke en halv times tid. Mos herefter halvdelen let sammen med en gaffel.

2. Pisk fløden med cremefraichen til blødt skum. Knus marengsen let til store stykker.

3. Vend ca. 1 fjerdedel af flødeskum, hele jordbÌr, moste jordbÌr og marengs ganske let sammen. Gør det samme med de tre resterende portioner. ServÊr med det samme.

SE OGSÅ: Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: JordbĂŚr, Marengs og Dessert