
Foto: Eton mess med råsyltede jordbær...
Eton mess
Sommerens nemmeste dessert: Eton mess med råsyltede jordbær
En vidunderlig sommerklassiker! Brug jordbærrene, når de er sødest og rødest.
preparation
Total: 35 minutter
plate
Eton mess til 4 personer
Af Cecilie Sofie Svensson
Ingredienser
500 g jordbær
2 spsk fint rørsukker
1-2 spsk citronsaft
ca. 20 små købemarengs, alternativt 3 store
4 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %
Sådan laver du Eton Mess
1. Skyl og nip det grønne af jordbærrene, og del de større i to. Drys med sukker og citronsaft, og lad jordbærrene stå og trække en halv times tid. Mos herefter halvdelen let sammen med en gaffel.
2. Pisk fløden med cremefraichen til blødt skum. Knus marengsen let til store stykker.
3. Vend ca. 1 fjerdedel af flødeskum, hele jordbær, moste jordbær og marengs ganske let sammen. Gør det samme med de tre resterende portioner. Servér med det samme.
10 skønne opskrifter med jordbær
Skønne desserter med sommerens bær
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: