Kold rabarbersuppe med ymerparfait
Foto: Line Thit Klein Kold rabarbersuppe med ymerparfait

Kold rabarbersuppe med ymerparfait

Kold rabarbersuppe med ymerparfait

printer Print
plate 6

Ymerparfait:
2 ½ dl ymer, gerne en gammeldags, tyk én af slagsen, kan anbefale Arla Unikas
3 dl fløde
5 spsk flormelis
1 vaniljestang, kornene herfra

Rabarbersuppe:
400 g rabarber
300 g sukker
8 dl vand
1 vaniljestang, flækket på langs
1 økologisk citron, skal og saft herfra

Tilbehør:
finthakket mynte

Sådan gør du

Ymerparfait: Rør flormelis og vaniljekorn godt ud i ymeren. Pisk fløden til blødt skum, og vend rundt i ymeren. Fyld ymercremen på 6-8 små forme, gerne silikoneforme, så isen nemt slipper formen. Sæt isene på køl, og lad dem fryse i mindst 5 timer, gerne natten over.

Rabarbersuppe:
Skær rabarberne i tynde skiver, bland dem med 50 g af sukkeret, og lad det trække i en halv times tid. Kog en lage af resten af sukkeret, citronsaft, citronskal, vand og den flækkede vaniljestang. Lad lagen simre, til sukkeret er helt opløst. Tag så gryden af varmen, og hæld den helt varme sukkerlage over rabarberskiverne. Sæt suppen i køleskabet, smag evt. til med lidt citronsaft og mere sukker, når suppen er blevet kold.

Sigt rabarberskiverne fra, før suppen serveres. Hæld den kolde suppe i tallerkener, og læg isen oveni. Drys med finthakket mynte, og servér straks.


PRØV OGSÅ: Eton mess med råsyltede jordbær