3 klassikere med jordbær

3 klassikere med jordbær

Jordbær med fløde, jordbærgrød og jordbær med citron er tre vaskeægte klassikere.

4 personer

Ingredienser

  • Jordbær med fløde
  • 3/4-1 kg jordbær (helst nyplukkede)
  • sukker efter smag
  • fløde
  • Jordbær med citron
  • 3/4 kg jordbær
  • 1 dl sukker
  • revet skal og saft fra 1
  • usprøjtet citron
  • Jordbærgrød
  • 1/2 kg rabarberstilke (fintsnittede)
  • ca. 1/2 l vand
  • 1/2 kg jordbær
  • 100-150 g sukker (eller
  • efter smag)
  • 1 stang vanilje
  • frugtgrødsjævner (eller kartoffelmel)
  • Tilbehør:
  • piskefløde eller halvt piskefløde og sødmælk

  1. Jordbær med fløde:
  2. Nip jordbærrene efter skylning. Lad dem dryppe godt af, før de hældes i en serveringsskål. Drys dem med lidt sukker og servér iskold fløde til.
  3. Jordbær med citron:
  4. Del de nippede jordbær i halve, hvis de er meget store. Vend dem i en skål med sukker, revet citronskal og -saft. Lad dem trække koldt 1 time før servering.
  5. Jordbærgrød:
  6. Kom rabarberne i en gryde med vand og lad det koge i 6-8 min. Si det og hæld saften tilbage i gryden.
  7. Kom de skyllede og nippede jordbær i og tilsæt sukker og flækket vaniljestang. Lad det koge i 5 min.
  8. Udrør jævning i koldt vand eller saft og rør det i den koghede grød. Det må ikke koge efter jævningen, da grøden risikerer at blive „lang”.
  9. Hæld grøden i en skål og drys med sukker, så der ikke dannes skind.