3 klassikere med jordbær
Jordbær med fløde, jordbærgrød og jordbær med citron er tre vaskeægte klassikere.
4 personer
Ingredienser
- Jordbær med fløde
- 3/4-1 kg jordbær (helst nyplukkede)
- sukker efter smag
- fløde
- Jordbær med citron
- 3/4 kg jordbær
- 1 dl sukker
- revet skal og saft fra 1
- usprøjtet citron
- Jordbærgrød
- 1/2 kg rabarberstilke (fintsnittede)
- ca. 1/2 l vand
- 1/2 kg jordbær
- 100-150 g sukker (eller
- efter smag)
- 1 stang vanilje
- frugtgrødsjævner (eller kartoffelmel)
- Tilbehør:
- piskefløde eller halvt piskefløde og sødmælk
- Jordbær med fløde:
- Nip jordbærrene efter skylning. Lad dem dryppe godt af, før de hældes i en serveringsskål. Drys dem med lidt sukker og servér iskold fløde til.
- Jordbær med citron:
- Del de nippede jordbær i halve, hvis de er meget store. Vend dem i en skål med sukker, revet citronskal og -saft. Lad dem trække koldt 1 time før servering.
- Jordbærgrød:
- Kom rabarberne i en gryde med vand og lad det koge i 6-8 min. Si det og hæld saften tilbage i gryden.
- Kom de skyllede og nippede jordbær i og tilsæt sukker og flækket vaniljestang. Lad det koge i 5 min.
- Udrør jævning i koldt vand eller saft og rør det i den koghede grød. Det må ikke koge efter jævningen, da grøden risikerer at blive „lang”.
- Hæld grøden i en skål og drys med sukker, så der ikke dannes skind.