-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Luksus pasta carbonara
Pasta carbonara er en kendt og elsket klassiker i det italienske køkken - her har vi taget opskriften på en klassisk spaghetti carbonara og skruet op for alle de gode ingredienser:
Ingredienser
- 1 pastinak
- 2-3 fed hvidløg
- 2-3 portobellosvampe
- ½ bundt kruspersille
- 200 g bacon
- 1½ dl piskefløde
- 3-4 pasteuriserede æggeblomme
- salt og peber
- 2-3 spsk fintrevet parmesan
- 500 g frisk pasta eller 300-400 g tørret pasta f.eks. papadelle eller tagliatelle
- Tilbehør:
- revet parmesan eller anden revet ost
Sådan laver du luksus pasta cabonara:
- Skræl pastinakken, og pil hvidløg. Skær pastinak i tern, og hak hvidløg fint. Skær portobellosvampe i grove tern. Pluk og hak persillen groft. Skær bacon i mindre stykker.
- Rør piskefløde sammen med æggeblommer, salt, peber og revet parmesan. Steg pastinaktern møre og gyldne på en pande med lidt olivenolie. Tag dem af panden, og steg bacon gyldent og sprødt. Tilsæt hvidløg, og steg fortsat nogle minutter ved jævn varme.
- Kog pastaen i rigeligt vand med salt efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra i en sigte. Kom pastaen i en skål, og bland den rygende varme pasta med flødeblandingen, stegte pastinakker, portobellosvampe, bacon og hakket persille.
- Anret pastaen, og server med det samme. Drys eventuelt med lidt ekstra revet parmesanost eller anden revet ost.