Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bluecheese-baconburger
Foto: Anders Schønnemann

Bluecheese-baconburger - opskrift fra Hjemmet

Bluecheese-baconburger

Louisa Lorang: "Denne burger har jeg lavet i årevis. Det er det bedste i verden, når smeltet blå ost vælter ud af min bøf (eller noget af det bedste i hvert fald)".

plate (4 stk)
printer Print

Ingredienser:
150 g blåskimmelost
150 g flødeost naturel
salt og peber
800 g hakket oksekød (8-10%)
salt og peber
Endvidere:
150 g bacon
4 burgerboller
mayonnaise
rødløg
hjertesalat
ketchup

  1. Rør blåskimmelost og flødeost sammen. Smag til med salt og peber.
  2. Del kødet i 8 lige store portioner, og form dem til helt flade bøffer. Fordél ostemassen på de 4 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Klem kanterne sammen, så ostemassen bliver inde i midten af kødet.
  3. Grill bøfferne på en varm grill. Det tager 10-15 min., men tjek, at kødet er gennemstegt. Drys med salt og peber.
  4. Steg tynde skiver bacon sprøde.
  5. Flæk og lun bollerne. Smør dem med mayonnaise, og fyld dem med skiver af løg, plukket salat, bøf, ketchup og bacon. Servér straks.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Grillmad, Burger og Hovedret