Sund salat med grillet aubergine
SPONSORERET indhold

Grillet auberginesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Auberginer er noget af det bedste, når de får godt med varme. Her får de selskab af skåret rug, der giver en blød og mild fornemmelse i salaten. Og så mætter det helt vildt, så brug salaten i stedet for riseller pasta, for eksempel til oldschool hakkebøffer. Eller server den som en grøn hovedret.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
11. sep. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Tilbehør til 4 eller hovedret til 2-3

Ingredienser

2 dl skåret rug
2-3 auberginer
salt
olivenolie
2 fed hvidløg
1-2 rødløg
1 lille bundt bredbladet persille
½ dl citronsaft
2 spsk flydende honning
salt

Dressing:
1 fed hvidløg
1 spsk tahini
3 spsk citronsaft
1 tsk røget papirka
2 dl mager yoghurt
salt

Sådan gør du

  1. Skyl rugen, og kog den mør i usaltet vand. Cirka 15 minutter. Salt den, og dræn vandet fra den. Skær auberginerne i både. Drys dem let med salt, og steg dem i olivenolie på en varm pande, til de er gyldne og bløde.
  2. Snit hvidløget i tynde skiver, og lad det stege med de sidste 1-2 minutter.
  3. Krydr auberginerne med salt. Snit rødløgene i både, snit persillen groft, og vend rugen med citronsaft og honning.
  4. Dressing: Riv hvidløget fint, og rør det med tahini, citronsaft, paprika og yoghurt. Smag til med salt.
  5. Servering: Anret rugen på et fad. Top med persille, auberginer og løg, og server straks med dressing til.