
Spicy, grillede svinekoteletter med kål
Her er der brugt rødkål og spidskål, men du kan bruge alt fra blomkål til rosenkål. Opskrift af Louisa Lorang.
Ingredienser
Ca. 25 minutter
½ rødkål
1 spidskål
olivenolie
salt
Glasering:
1 dl soja
¼ dl limesaft
1 spsk ingefær, revet
2 spsk honning
Koteletter:
4 svinekoteletter
olivenolie
salt
Salat:
2 håndfulde koriander
2-3 stilke bladselleri, snittet
1 rød chili, hakket
1 agurk, i både
lidt limesaft
olivenolie
salt
Kål: Skær kålen i både. Lad stokken sidde på – den holder lidt sammen
på det hele. Gnid kålen med lidt olivenolie, og grill den på en varm grillpande i ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr den med salt.
Glasering: Sæt soja, lime, ingefær og honning over i en kasserolle, og lad det simre, til det er tyknet en smule.
Koteletter: Gnid koteletterne med olivenolie, og grill dem på den varme pande. Krydr med salt.
Salat: Vend koriander, bladselleri, chili, agurk og lime med olivenolie, og krydr med salt.
Server koteletterne og kålen med sojaglaseringen, og top med krydderurtesalaten.