Engelske muffins
Foto: Thomas Hergaard De populære engelske muffins - sådan bager du dem selv...

Engelske muffins

De engelske muffins er ikke muffins i dansk forstand, men derimod flade boller, der smager skønt med smør og marmelade eller lagt sammen med pålæg. Bollerne bages på en stegepande.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 10-12 stk.

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 1⁄2 time
Stegetid: 25 min.
Fryseegnede

15 g gær
3 dl vand (eller mælk)
1⁄2 tsk natron
ca. 500 g hvedemel
2 æggehvider
1 1⁄2 tsk salt
Groft majsmel (eller grahamsmel)
Smør (eller olie, til stegning)

  1. Rør gæren ud i lunkent vand eller mælk og tilsæt natron. Rør halvdelen af melet i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Tilsæt salt og hæld resten af melet i.
  2. Ælt dejen glat, form den til en kugle og læg den i en skål. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i 1 cm’s tykkelse.
  3. Udstik den i 10-12 cirkler (8 cm i diameter) og læg dem på en bageplade drysset med groft majsmel eller grahamsmel.
  4. Drys dem med groft mel og lad dem hæve tildækket 30-45 min.
  5. Varm en stor stegepande til middel varme og pensl dem med lidt smør eller olie.
  6. Læg så mange dejcirkler på, som der er plads til, og bag dem 4-5 min. på hver side – skru evt. lidt ned for varmen undervejs.
  7. Flæk bollerne og servér dem lune eller afkølede med koldt smør og marmelade eller pålæg.


    engelske-muffins-txt.jpg
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Engelsk mad og Bageopskrifter