Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på hakkebøf med bløde løg
Foto: Mikkel Adsbøl Hakkebøf med bløde løg og sovs

Opskrift på hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg og sovs

Lækkert og simpelt - en god gammeldags hakkebøf med bløde løg til og selvfølgelig brun sovs. Vælg magert hakket oksekød og jævn sovsen med Maizena, så reducerer du kalorietallet yderligere.

Hakkebøf med bløde løg til 4 personer
Print

600 g magert hakket oksekød
2 store løg
3 dl oksebouillon
3 spsk Maizena Jævner
1 dl mælk
1 spsk engelsk sauce
kulør
salt
peber.

Sådan laver du hakkebøf

1. Skær løgene i skiver og sauter dem i lidt olie. Tilsæt lidt vand og læg låg på. Lad dem koge, indtil de er møre.

2. Form kødet til ca. 6 hakkebøffer og krydr det med salt og peber. Steg hakkebøfferne til de er gennemstegt, ca. 3-4 min.

3. Lav bouillon i en gryde og tilsæt jævner under omrøring. Lad sovsen småkoge i 5 min. Tilsæt kulør, engelsk sauce og en tredjedel af løgene. Smag til med salt og peber.

5. Resten af løgene fordeles over kødet og sovsen hældes ved.

 

Du sparer masser af fedt ved at koge løgene i lidt vand, når du steger dem. Det er ikke kun sundere, det er faktisk også et ´hemmeligt´ kokketrick. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hakkebøf, Oksekød, Dansk mad, Sovs og Hovedret