Hindbærmoussekage med mandelbunde

Foto: Martin Dyrløv Den lækreste sommerkage!

Hindbærmoussekage med mandelbunde

Bugner haven af hindbær, er det bare om at få bærrene høstet og brugt i det søde bagværk. Vi har bagt en skøn kage med hindbærmousse og lækre mandelbunde.

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: 2 timer
plate 1 kage til ca. 12 personer

Mandelbunde:

  • 75 g smør
  • 6 æggehvider (2 dl)
  • 1 knsp. salt
  • 150 g sukker
  • 200 g mandler
  • 50 g flormelis

Hindbærmousse:

  • ½ stang vanilje
  • 300 g friske eller frosne hindbær
  • 60 g sukker
  • 5 blade husblas
  • 5 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 60 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 200 g friske hindbær

Pynt:

  • 50 g flormelis
  • 150 g friske hindbær
  • evt. spiselige blomster

Sådan gør du:

  1. Mandelbunde: Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æggehvider og salt til skum, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat marengs. Hak mandlerne, bland dem med flormelis, og vend dem i marengsen. Vend forsigtigt det smeltede smør i dejen.
  2. Smør 2 springforme (22-24 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Fordél dejen i de 2 forme, og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 1 time. Lad kagerne afkøle i formene – gerne til næste dag.
  3. Hindbærmousse: Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog hindbær med sukker og vaniljestang i 3-5 min., og mos dem gennem en sigte. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af, og smelt husblassen i den lune hindbærmos. Afkøl.
  4. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn tykt og luftigt med en håndmikser i 3-4 min., og vend hindbærpuréen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i hindbærmoussen. Vend friske hindbær i moussen.
  5. Tag forsigtigt kagerne ud af formene, og rengør formene. Læg et stykke bagepapir i bunden af en af formene, og læg også et stykke bagepapir eller kagefilm i kanten. Læg en mandelbund i bunden af formen.
  6. Fordél hindbærmoussen på kagebunden i formen. Læg forsigtigt den anden kagebund ovenpå, og dæk formen med plastfilm. Sæt kagen i køleskabet i mindst 4 timer, og gerne til næste dag.
  7. Tag kagen ud af formen, og pynt med sigtet flormelis, friske hindbær og evt. blomster. Du kan også pynte kagen med lidt ribs med stilk, hvis du har ribs i haven.
star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Hak mandlerne, så der er grove stykker imellem, det giver en god ”crunch” i kagebundene, og et lækkert modspil til den bløde hindbærmousse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Hindbær, Sommerdessert og Bageopskrifter