Jomfruhummersalat
Foto: Line Thit Klein Jomfruhummersalat

Jomfruhummersalat

Jomfruhummersalat

En frisk salat med jomfruhummer og masser af citron.

printer Print
plate 4-5

16 jomfruhummerhaler (beregn 3-4 pr. person)
olivenolie til stegning
½ spsk smør
salt og peber
saften af ½ citron
3 spsk olivenolie
2 spsk finthakket dild
1 fed finthakket hvidløg
salt og peber
1½-2 spsk skalotteløg, finthakket
2-3 store håndfulde blandet salat.
Tilbehør: brød

Sådan gør du:

Tag jomfruhummerhalerne ud af skallerne. Rids med en kniv langs oversiden af jomfruhummeren, fjern den sorte streng og kassér den (det er tarmen). Steg jomfruhummerhalerne på en pande med olivenolie og lidt smør ca. 2 min på hver side. Krydr med salt og peber.

Rør citronsaft sammen med olivenolie, finthakket dild, hvidløg, salt og peber. Skyl og slyng salaten i en salatslynge. Vend salaten sammen med skalotteløg og dressing.

Anret salaten sammen med de stegte jomfruhummerhaler og server brød til.


Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Prøv også stegte kammuslinger med appelsinsmør

Tip:

Suppler evt. salaten med lidt avocado og tomat skåret i små tern.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu, Nytårsforret, Jomfruhummer og Skaldyr