Opskrift på kåldolmere
Foto: Mikkel Adsbøl Kåldolmere

Opskrift på kåldolmere

Kåldolmere

printer Print
plate 4

Fars
500 g hakket lammekød
1 dl mandler, finthakkede
1 løg, revet
1 æg
ca. 1 ½ dl sødmælk
1 spsk spidskommen
1 spsk karry
revet muskatnød

1 hvidkålshoved
Smør til stegning.
½ grøntsagsfond/bouillon – køb den fra Morga, der er ingen tungmetaller i.

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne til farsen, og stil den koldt i 30 min. Tag de yderste blade af hvidkålshovedet, og smid dem ud. Kog derefter hele hvidkålshovedet i letsaltet vand i ca. 5 min. Tag det op, og lad det køle lidt af. Træk forsigtigt bladene af, og skær den grove del af. Kom nu en spsk fars på kålbladet, og luk det sammen om farsen. Lav ca. 3 kåldolmere pr. mand. Læg dem i en gryde med smør, og steg dolmerne gyldne på hver side. Hæld bouillonen over ,og læg låg på – lad stå i ca. 20-25 min. Server med en dejlig frisk kålsalat til – så fuldender du dit kålindtag!!

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret