Medisterpølse med krydret rødkål
Foto: Tia Borgsmidt Lækker julemedister.

Medisterpølse med krydret rødkål

Skøn julemedister med krydret rødkål er et sikkert hit på julebordet.

printer Print
plate 4 personer

1 kg medisterpølse
25 g smør

Krydret-rødkål:

500 g rødkål
2 løg
20 g smør
¾ dl æbleeddike
1 dl ribssaft
2 spsk. fintreven frisk ingefær
1 tsk. stødt kanel
50 g tørrede
tranebær
salt og peber

Tilbehør:

sennep og brunede kartofler

Sådan gør du:

  1. Snit kålen. Hak løget. Svits kål og løg i smør et par min. Kom resten af ingredienserne i.
  2. Lad det småkoge under låg ca. 30 min. Smag til med salt og peber.
  3. Prik medisterpølsen flere steder med en kødnål. Kom pølsen i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker.
  4. Lad pølsen småkoge under låg ca. 10 min.
  5. Afdryp pølsen, og dup den med køkkenrulle. Varm smørret op på en pande, til det er afbruset og gyldent.
  6. Brun pølsen på begge sider.
  7. Server rødkålen til medisterpølsen sammen med det øvrige tilbehør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Rødkål, Aftensmad og Hovedret