Kålsalat med sprød bacon, valnødder og æble
Foto: Tia Borgsmidt Lækker og frisk kålsalat.

Kålsalat med sprød bacon, valnødder og æble

Denne salat består af en skøn kombination af salt bacon og søde nødder. Salaten er nem at lave og er derfor perfekt til en dag, hvor det skal gå lidt stærkt med aftensmaden.

printer Print
plate 4 personer

150 g broccolibuketter
200 g fintsnittet
spidskål
2 æbler

Dressing:

3 spsk. nødde- eller olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
salt og peber

Desuden:

4 skiver bacon
1 dl friskknækkede, grofthakkede valnødder
3 spsk. ahornsirup

Pynt:

evt. persille

Sådan gør du:

  1. Kog broccolibuketterne i letsaltet vand 1-2 min. Kom dem i en si, overbrus dem med koldt vand og afdryp.
  2. Snit spidskålen fint, og drys den med lidt salt. Lad den trække 10 min.
  3. Bland broccoli, spidskål og æbletern. Pisk dressingen sammen, og vend den i.
  4. Steg baconskiverne sprøde på en pande, og afdryp dem på køkkenrulle. Smuldr bacon over salaten.
  5. Varm siruppen op på en pande, og steg valnødderne gyldne heri. Fordel dem på bagepapir. Når de er afkølet, fordeles de over salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sund aftensmad, Sunde salater, Spidskålssalat og Hovedret