Salte æbleskiver
Foto: Tia Borgsmidt Salte æbleskiver med røget skinke og grønkål

Salte æbleskiver med røget skinke og grønkål

Skøn opskrift på æbleskiver i en salt version med røget skinke og grønkål - perfekt tilbehør til julemiddagen.

printer Print
plate 30 stk.

300 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. natron
1-2 tsk. reven citronskal (øko)
3 æg
4 dl kærnemælk
50 g frisk grønkål uden grove stilke
100 g kogt, røget skinke
ca. 50 g smør til bagning 

Tilbehør:

tyttebærsyltetøj

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, salt, sukker, natron og citronskal i en skål. Rør æggeblommer og kærnemælk i.
  2. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab.
  3. Skyl og kog kålen i letsaltet vand ca. 20 min. Afdryp kålen, og hak kål og skinke fint.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen sammen med grønkål og skinke.
  5. Smelt smørret i en lille gryde. Fjern det hvide skum. Varm en æbleskivepande op, og kom lidt af det smeltede smør i hvert hul.
  6. Bag æbleskiverne, vend dem flere gange undervejs. Stik et spyd i æbleskiverne, for at se om de er gennembagte.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Æbleskiver, Aftensmad og Tilbehør