Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Luciakrans
Foto: Thomas Hergaard

Luciakrans - opskrift fra Hjemmet

Luciakrans

En fin Lucia- eller adventskrans med lys.

plate (ca. 6 stk.)
printer Print

Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 1½ time
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
25 g gær
1½ dl kaffefløde
1 æg
75 g smør
250 g mel (4 dl)
50 g sukker
Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan (fintrevet)
Til pensling:
1 æg
tesukker
flækkede mandler

  1. Udrør gæren i den lune fløde. Tilsæt sammenpisket æg. Findél smørret i melet og bland det og sukkeret i. Ælt dejen sammen.
  2. Sæt den til hævning tildækket i 45 min.
  3. Udrul dejen til en lang plade, 15-20 cm bred. Rør fyldet sammen og fordel det på midten af dejen.

    PRØV OGSÅ: Nem julekonfekt

  4. Fold dejen sammen omkring. Pensl sammenføjningen og oversiden godt med sammenpisket æg og drys med tesukker og flækkede mandler.
  5. Form til en krans direkte på bagepladen. Klip små snit i kanten af kransen hele vejen rundt. Bag kransen ved 200 grader i ca. 20 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Advent og Bageopskrifter