Luciakrans
SPONSORERET indhold

Luciakrans

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En fin Lucia- eller adventskrans med lys.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
06. dec. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 6 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 1½ time
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
25 g gær
1½ dl kaffefløde
1 æg
75 g smør
250 g mel (4 dl)
50 g sukker
Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan (fintrevet)
Til pensling:
1 æg
tesukker
flækkede mandler

  1. Udrør gæren i den lune fløde. Tilsæt sammenpisket æg. Findél smørret i melet og bland det og sukkeret i. Ælt dejen sammen.
  2. Sæt den til hævning tildækket i 45 min.
  3. Udrul dejen til en lang plade, 15-20 cm bred. Rør fyldet sammen og fordel det på midten af dejen.

    PRØV OGSÅ: Nem julekonfekt

  4. Fold dejen sammen omkring. Pensl sammenføjningen og oversiden godt med sammenpisket æg og drys med tesukker og flækkede mandler.
  5. Form til en krans direkte på bagepladen. Klip små snit i kanten af kransen hele vejen rundt. Bag kransen ved 200 grader i ca. 20 min.

Anbefalet til dig