Emil Obels pannacotta med kærnemælk og havtorn
Foto: Tia Borgsmidt Opskriften er udviklet særligt til ALT for Damerne af Emil Obel fra Den Store Bagedyst.

Emil Obels pannacotta med kærnemælk og havtorn

Disse søde dessertglas smager af dansk sommer med koldskål og havtorn. Nyd dem en varm sommerdag eller resten af året, når du længes efter lidt solskin og sand mellem tæerne.

printer Print
plate 8 glas

Bund

8 havrekiks
50 g smør

Kernemælkspannacotta 

3 blade husblas
1 vaniljestang
100 g sukker
2,75 dl kernemælk
2,5 dl fløde
1 lille citron, saft og skal heraf

Havtorngele 

21/2 blade husblas
300 g havtorn
130 g sukker

Sådan gør du

Bund:

  1. Knus havrekiksene helt fint. Smelt smørret, og rør det i kiksene.
  2. Fordel massen i 8 dessertglas, og mas det godt sammen. Stil på køl, til det er gennemkoldt.

Pannacotta:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand. Skær vaniljestangen over, og skrab kornene ud. Fordel dem i lidt af sukkeret.
  2. Bring vanilje, sukker, kernemælk, fløde, citronsaft og skal til kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og smelt den i massen. Lad massen køle helt af uden at sætte sig.
  3. Fordel massen oven på bundene i de 8 dessertglas.
  4. Placer glassene skævt for at få de skrå lag.
  5. Stil glassene på køl, til pannacottaen har sat sig helt.

Havtorngele:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand. Bring havtorn og sukker i kog, og kog til bærrene er møre. Blend, og sigt massen.
  2. Mål 2,5 dl saft af, vrid husblassen fri for vand, og smelt den i saften. Lad herefter massen køle af i køleskabet, til den er håndvarm.
  3. Hæld forsigtigt geleen over pannacottaen i de skrå glas. Stil tilbage på køl, til geleen har sat sig og indtil servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Pannacotta, Den Store Bagedyst, Havtorn og Bageopskrifter