Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grigos mørke roulade

Markus Grigos mørke roulade - opskrift fra Hendes Verden

Markus Grigos mørke roulade

Denne bund er noget anderledes end andre mørke rouladebunde, og den er god. Få dessertkok og bagedystdommer Markus Grigos lækre opskrift på en syndigt god roulade.

en time
Print
10 portioner

3 æg (180 g netto)
150 g flormelis
fint revet skal af 1 usprøjtet citron
45 g kartoffelmel
20 g kakao sigtet med 1 tsk. bagepulver
sukker til at drysse på papiret
Fyld:
flødeskum af 3 dl piskefløde
evt. ½ glas marmelade af f.eks. mirabeller, abrikoser eller hindbær
Pynt:
chokoladespåner

Sådan bager du roulade

  1. Del æggene og pisk hviderne let. Tilsæt flormelis i tre omgange under piskning. Drys citronskallen over skummet, og sigt resten af ingredienserne i skummet under piskning.
  2. Bred massen ud i et jævn lag, der måler ca. 25 x 35 cm. Bag bunden ca. 12 min. ved 200 gr. nederst i ovnen.
  3. Læg et ark bagepapir klar på bordet, og drys det med sukker. Vend den færdigbagte bund over på det sukkerdryssede papir, og træk forsigtigt bagepapiret af. Læg det løst over kagen, mens den køler af.
  4. Smør evt. marmelade ud over kagen. Bred flødeskummet ud over den helt kolde kage, og rul den forsigtigt sammen ved hjælp af bagepapiret. Læg rullen i køleskabet i en times tid eller længere.
  5. Skær kagen i portionsstykker, og pynt dem med høvlet chokolade.

Opskriften er fra Markus Grigos kager (Politikens Forlag).

LÆS OGSÅ: Mød den nye dommer i Den store bagedyst: "Smagen er det vigtigste"

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Roulade, Den Store Bagedyst og Bageopskrifter