
SPONSORERET indhold
'Romkugler de Luxe' af Annemette Voss
Romkuglen her er lavet af Annemette Voss, der vandt Den Store Bagedyst på tv i 2013. Den lækre opskrift på romkugler i luksusudgaven tager lidt tid at lave, men smagen er bestemt det hele værd.
20-30 stk.
Ingredienser
Romkugler de Luxe
Romkuglemasse:
500 g kagerester
150 g marcipan
200 g mørk chokolade, f.eks. Odense 70 %
2 spsk. god solbærmarmelade
1 spsk. mørk rom el. 2 tsk. romessens
Overtræk:
400 g god mørk chokolade, f.eks. Odense 70 %
1 håndfuld frysetørrede solbær
- Smuldr kageresterne, og riv marcipanen fint. Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved middel varme.
- Bland kagerester, marcipan, chokolade, marmelade og rom sammen. Ælt længe nok til, at massen er forholdsvis ensartet. Smag til med rom, og vurder, om der skal mere til.
- Sæt massen på køl, til den er fast og kan trilles til kugler i den ønskede størrelse. Jo mindre, desto mere delikate.
- Smelt chokoladen i vandbad eller microovn, og overtræk romkuglerne ved at rulle dem rundt i den smeltede chokolade. Sæt dem af på et stykke bagepapir.
- Giv dem straks et drys knust, frysetørret solbær, inden chokoladen størkner.
TIP
Gem dine kagerester i fryseren - når du fra tid til anden har en rest kage, lidt lagkagebund eller noget wienerbrød til overs, så smid det i en pose eller en plastikbøtte i fryseren.
Når du har samlet nok sammen kan du f.eks. lave disse romkugler, cake pops eller studenterbrød.