Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Stærke sild med grønkålscouscous
Foto: Anders Schønnemann Stærke sild med grønkålscouscous

Stærke sild med grønkålscouscous

Stærke sild med grønkålscouscous

Sild er noget af det mest undervurderede mad – sundt, billigt og velsmagende. Her er sildene fulde af stærk sennep, men smager også skønt med wasabi. Læg eventuelt ekstra sild i en lage af 50 % eddike og 50 % sukker, så kan de holde sig i et par dage i køleskab og smager fantastisk.

4
Print

2 dl couscous
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
4 dl kogende vand
150 g grønkål
1 rødløg
2 æbler
½ dl citronsaft
¼ dl olivenolie
rigeligt fintrevet peberrod
salt
4-8 sild (alt efter sult)
4-8 tsk stærk dijonsennep
lidt plukket timian
salt og peber
rugmel
olivenolie

Sådan laver du stærke sild med grønkålscouscous

  1. Kom couscousen i en skål, og rør den med salt og 1 spsk olivenolie. Hæld kogende vand over, og dæk skålen med film. Lad couscousen trække i 10 minutter. Rør i den med en gaffel for at løsne alle de små gryn.
  2. Rib imens grønkålen. Kassér de groveste stilke, og hak kålenhelt fint.
  3. Snit rødløget i supertynde både eller skiver. Skær æblerne i både.
  4. Rør citronsaft, olivenolie og peberrod. Vend det hele med dressingen, og smag til med salt.
  5. Vend grønkål, løg og couscous sammen med saft af 2 citroner, salt og mere olivenolie. Smag til.
  6. Tjek sildene for grove ben. Klip finnerne af dem. Fyld dem med sennep og timian, og krydr dem med salt og peber.
  7. Klap dem sammen på midten, og vend dem i rugmel. Steg dem i olivenolie på en varm pande. De skal steges gyldne og lækre, ca. 3 minutter på hver side.
  8. Server de stegte sild med grønkålssalat.

PRØV OGSÅ: Muslinger i rød karry

TIP

Salaten er også skøn til frikadeller, fisk, svinekød eller meget andet. Er du ikke til couscous, kan du erstatte den med ½ revet blomkål.
Se, hvad vi ellers skriver om: Couscous og Fisk