-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Snoede kanelsnegle
Vinterferie er lig med indendørs hygge med uldsokker, stearinlys og masser af kanelsnegle.
I år triller vi en tur over i vores lille hytte i Sverige for at holde vinterferie. Her hersker en særlig ro med naturen uden for vinduet og knitrende ild i brændeovnen. Det eneste, der mangler, er duften af nybagte kanelsnegle.
Svenskerne har nærmest patent på lækre ”kanelbullar”, som de vrider i sindrige snoninger. Jeg håber, du forstår min forklaring på, hvordan du laver snoningerne. Ellers kan du blot lave helt almindelige kanelsnegle – det ændrer jo ikke på smagen.
Disse kanelsnegle er lette og luftige med masser af fyld. For at undgå, at fyldet flyder ud under bagningen, sætter jeg sneglene i en papirform.
Ca. 50 stk.
Arbejdstid: 50 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 10 min.
50 papirforme
Dej:
200 g smør
6 dl sødmælk
1 pk. gær
1½ dl rørsukker
1 tsk. kardemomme
ca. 1 kg mel
Remonce:
150 g smør
100 g rørsukker
1½ spsk. kanel
1½ tsk. kardemomme
Til pensling:
1 æg
Drys:
perlesukker
1. Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Opløs gæren i den lune blanding. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt sukker, kardemomme og mel lidt ad gangen (hold evt. lidt tilbage). Ælt dejen godt, og sæt den til hævning i 1 time et lunt sted med et viskestykke over.
2. Bland imens ingredienserne til remoncen.
3. Del dejen i 2, og rul hver portion ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm.
4. Smør halvdelen af remoncen på halvdelen af den udrullede dej (på den lange led).
5. Fold dejen sammen én gang på den lange led, så dejen måler ca. 20 x 50 cm.
6. Skær dejen ud i ca. 25 strimler, sno hver strimmel lidt, læg strimlen dobbelt, vikl den 2 gange omkring din ene hånds pege- og langefinger, og træk den enden af dejstrimlen igennem de to snoninger.
7. Sæt kanelsneglen med snoningerne opad i en papirform på en bageplade med bagepapir .
8. Gentag med den anden portion dej.
9. Lad sneglene hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i 1 time.
10. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
11. Bag sneglene ved 225 grader i ca. 10 min.
Sneglene smager bedst lune og nybagte, men kan sagtens fryses.
Tip: Du kan også lave helt enkle kanelsnegle ved at rulle dejen med remonce sammen til en roulade, og skære hver roulade til 25 snegle.