Her er juicen der slår din influenza ned
Du kan tabe dig nemmere ved at drikke frugter og grøntsager som snack eller i stedet for et måltid; med deres høje indhold af antioxidanter og fytokemiske forbindelser, vil de sikre dig masser af energi.

Sunde juicer og smoothies

Juicer & smoothies, der giver din sundhed et boost

At presse frugt og grønt er ikke raketvidenskab. Men de saftige opskrifter her får os alligevel til at hive juicemaskinen frem fra gemmerne. For sund juice er meget mere end pressede appelsiner og et modent æble. Se her, hvordan den rigtige sammensætning af frugt og grønt giver optimal sundhed – og smag!

At presse frugt og grønt er ikke raketvidenskab. Men de saftige opskrifter her får os alligevel til at hive juicemaskinen frem fra gemmerne. For sund juice er meget mere end pressede appelsiner og et modent æble. Se her, hvordan den rigtige sammensætning af frugt og grønt giver optimal sundhed – og smag!

Influenzabekæmper - sådan laver du din egen influenzabekæmper - få opskriften herGiv blodomløbet et boost med dette shot, der desuden bidrager til bekæmpelse af influenzasymptomer.

TIP: De små shots er koncentrerede næringsbomber, du kan drikke, når du har brug for dem. Du kan også hælde dem i din juice eller smoothie for at give den et ekstra pift. Få opskriften her
 

Revitaliserende juice ned hvedegræs

Juicen her giver masser af energi og er rig på A-, C- og K-vitamin. Få opskriften her.


Fordøjelsesbooster

Få styr på systemet med denne juice, der er fuld af C-vitamin og virker beroligende på kroppen.

TIP: Grønkål er et effektivt middel mod blære-, bryst-, tyktarms-, æggestok- og prostatakræft. Planten er meget rig på de essentielle omega-3-fedtsyrer og kan lindre gigt og inflammationer. Desuden indeholder den mere kalk pr. kalorie end mælk og er derfor også gavnlig for knoglerne. Få opskriften her.


Opkvikkende smoothie med banan

Denne smoothie er en god kilde til B6-vitamin, C-vitamin og kalium. Desuden har den en let beroligende effekt.

TIP:
Et par myntekviste giver et strejf af friskhed til juice og smoothies. Mynte får dig til at slappe af i krop og sind og er desuden kendt for at lindre hovedpine, kvalme og stress. Få opskriften her.


Stimulerende juice med hindbær og mynte

Denne juice er rig på C-vitamin og antioxidanter og styrker din sundhed generelt.

TIP: Spinat er propfuld af vitaminer og mineraler og gavner såvel fordøjelsessystemet som knoglerne og huden. Grøntsagen er god, hvis man vil tabe sig, da den giver en fornemmelse af mæthed. Undgå dog at bruge den alt for ofte i dine juicer og smoothies, da den også indeholder oxalsyre, et stof, der kan gå i forbindelse med metaller i kroppen, hvilket kan føre til irritation af nyrerne. Få opskriften her.


5 fordele ved at drikke dine grøntsager
- De genopretter kroppens syre-base-balance, så du forebygger sygdomme og bekæmper helbredsproblemer.

- Du kan skære ned på din daglige dosis koffein og alligevel have masser af naturlig energi.

- Du kan få dine børn til at spise de grøntsager, de ellers ikke synes, er særligt indbydende, ved at kombinere dem med deres yndlingsfrugter.

- Du kan tabe dig nemmere ved at drikke frugter og grøntsager som snack eller i stedet for et måltid; med deres høje indhold af antioxidanter og fytokemiske forbindelser, vil de sikre dig masser af energi.

- Frugter og grøntsager er sprængfulde af vitaminer, enzymer og klorofyl.

Juice eller smoothie?
Begge er baseret på rå grøntsager og frugter, og begge er sunde og gavnlige for dit helbred. At lave smoothies kræver en blender, hvorimod du får brug for en saftpresser til juicerne. En juice er groft sagt saften fra ingredienserne, hvorimod du i smoothies får frugtkødet med. Drikken er derfor tykkere, men hvis du synes, kan du røre smoothien op med en smule vand, så den bliver mere lind og letfordøjelig.

Grønne vidundere
Bladgrøntsager har cellevægge, der hovedsageligt består af cellulose, et stof som er vanskeligt for kroppen at nedbryde. Når bladene presses til juice eller blendes til smoothies, får vi langt nemmere ved at optage deres næringsstoffer i vores system.

PRØV OGSÅ: Juicefaste: Sådan gør du

Se, hvad vi ellers skriver om: Influenza, Sunde smoothies, Juice og Juicekur