Choker Runway Chanel

Foto: InSight media / All Over Press

Denne modetendens fra 1990’erne holder igennem efteråret

Det lyder umiddelbart ret bizart, og hvis du var ung i 1990’erne, kan du helt sikkert huske dem. Den krøllede plastikhalskæde, som strækkes ud og sidder helt tæt om halsen, var måske en del af din uniform?

Faktisk dukkede chokeren op i 1798 i Frankrig, hvor det blev båret af velhavende damer. Derefter i 1874, hvor ballerinaer tog det til sig, og i begyndelsen af 1880'erne prydede chokersne også dronningernes halse.

LÆS MERE: "Jeg bruger sneakers til alt. Alt! Sommer og vinter, kort og langt, fest og ferie og altid på arbejde"

Nu ser vi dem i efterårskollektionerne hos Chanel, Loewe, Prada, Céline, og de hitter! Her får du 5 budget alternativer – vi tør ikke gætte på modehusenes priser på halssmykket.

Efterårets tilbehør skal sparke døren ind og have noget at sige. Der er fokus på alt fra voluminøse øreringe til kæmpe solbriller, talje-bælter og armbånd så store som manchetter, men vigtigst af alt er halsen, som skal prydes med halskæder så korte, at de går under navnet 'choker'.

LÆS MERE: Få et smugkig på Nike og Louis Vuittons designer Kim Jones' samarbejde her

Jonathan Anderson, Phoebe Philo, Miuccia Prada og Karl Lagerfeld giver den allerede påbegyndte tendens et skub i den rigtige retning: I de kollektioner, som snart rammer butikkerne, finder du nemlig halssmykket i alle afskygninger – om du er til Célines smalle og simple med et lille vedhæng eller det mere voldsomme og krøllede, som både Chanel og Loewe tror på, lader vi være op til dig.

Her er 5, som kan give dig et forspring.

Fra venstre med uret rundt: Topshop, 90 kr. H&M, 80 kr. ASOS, 80 kr. Uterqüe, 590 kr. ASOS, 40 kr. 

LÆS MERE: Alexa Chung starter egen tøjlinje

LÆS MERE: Et modelbureau og en designer fortæller: Det kigger vi efter, når vi udvælger modeller

LÆS MERE: Katie Meade bliver verdens første beauty-model med Downs syndrom