Irina Lakicevic
SPONSORERET indhold

Denne type taske vipper de dyre It-tasker af tronen

Har du heller ikke råd til en dyr designertaske? Glem den! Ud med den genkendelige og prangende og ind med en sjov og prisvenlig taske.

Foto: Getty Images
09. jan. 2019 | Mode | Eurowoman

Vi har alle været der. Stå foran butiksvinduet på favoritbutikken og savle over sæsonens nye taske, prøve at retfærdiggøre, at bruge en husleje på en skuldertaske, som ikke engang kan tåle regn. Nogle gange er det svært, at lade drømmen forblive en drøm, men situationen er noget, som vi alle kender til.

LÆS OGSÅ: Denne hat skal du have, hvis du vil være modesmart – og er træt af at fryse

Nu kan du (næsten helt) glemme den dyre sag, for står det til modebranchens mest eftertragtede profiler skal din nye taske være så uigenkendelig som muligt og mere sjov end eksklusiv.

Pernille Teisbæk med taske fra Chloé.

Op igennem 00'erne har designertaskerne været overfyldt med logoer, som har gjort dem let genkendelige for enhver, som læser modeblade. Fra år til år har det været alt fra Diors saddeltaske til Alexander Wangs nittefyldte 'bucket bag' og senest Guccis skuldertaske i ruskind. Men denne sæson er det som om, at der skal ske noget nyt.

Det er nemlig ikke længere smart at have en taske dinglende på armen, som den brede befolkning kender. Des mere ukendt og ligegyldigt, des bedre, er det nye taske-mantra.

Det har før været en form for velstandsstempel at bruge mange penge på dyre tasker, og det er måske netop et modspil til dette, som vi ser i modebilledet lige nu, nemlig at det er okay at have mange penge, men det er ikke noget, som vi behøver at flashe med.

Den danske topmodel Caroline Brasch-Nielsen i sweatshirt og fløjlsbukser.

Det ser vi også i modellernes personlige hverdagsgarderobe. Når de forlader de fantastiske shows er det ikke længere i store skrud og perlebesatte frakker med dyre designertasker slynget over skulderen. Modeller, som for eksempel danske Caroline Brasch-Nielsen, bliver ofte set i Mads Nørgaards klassiske stribede trøjer, et par Levi's 501-jeans og kondisko.

Tendensen bliver kaldt 'normcore' og betegnes som tidens ungdomsoprør på samme måde, som punken var for sin tid. Et oprør mod det klassiske smukke, elegante og eksklusive, der ellers tidligere har præget modebilledet.

I dag er det den personlige stil og at gøre, som du føler passer bedst til dig, der er det smarteste. Hvis du vil have street style-favoritterne, som Pernille Teisbæk, Veronika Heilbrunner og Miroslava Dumas look, er det nu, du skal på jagt.

Veronika Heilbrunner er blandt de kvinder, som allerede har tage tendensen til sig.

Glem alt det, som du alligevel ikke får brugt derhjemme, og find en sjov kurvetaske, en lille pung til det allermest nødvendige eller brug et net, hvis du har brug for mere plads.

Anbefalet til dig