Freeda Kingelin bolig garderobe stil
Foto: Luka Roné Læderjakke købt i Tyskland, top fra Karen Millen, bukser fra Day Birger et Mikkelsen, sko fra Designers Remix og smykker fra Shamballa Jewels og Ole Lynggaard Copenhagen.

Kom indenfor hos global marketingmanager hos Shamballa Jewels, Freeda Kingelin

Freeda Kingelin: "Pasformen hos disse lingerimærker er perfekt"

Med en finsk mor, en indisk far og en opvækst i England har Freeda Kingelin tilegnet sig en stil, der mikser simpel med farverig boheme.

47-årige Freeda Kingelin er global marketingmanager hos Shamballa Jewels og bor på Østerbro med sin mand og to af sine fem børn. Hun klæder sig efter vejr og humør og bliver især draget af tøj, der er lavet med omtanke.

LÆS OGSÅ: Jannie Sander: Denne butik kan jeg ikke gå ind i uden at købe noget

Freedas beauty-favoritter.

Stil?

– På grund af mine rødder har jeg altid kæmpet med beslutningen om, hvorvidt jeg er den nordiske type med klassiske og rå items, eller den indiske sjæl med farverige og etniske detaljer. I dag har jeg givet op med kampen og vælger mit tøj efter årstid og humør.

Kjolen fra Issa London er helt perfekt til fest.

Inspiration?

– Jeg bliver inspireret af kvinder, der formår at matche deres personlighed med deres tøjstil, hvilket jeg i høj grad synes, at Gwyneth Paltrow formår. Jeg bliver også inspireret af min 18-årige datter, Gabriella, som altid kan åbne mine øjne op for nye farvekombinationer og tøjstile.

Hverdag?

– Om vinteren finder du mig iført en cashmeresweater, en silkebluse, læderbukser eller klassiske sorte bukser sat sammen med en blazer i et godt snit. Om sommeren har jeg stort set altid nederdel eller kjole på. Jeg går i behagelige flade sko, sandaler eller støvler og kan ikke undvære mine smykker.

Freeda i sæt fra Baum und Pferdgarten, top fra Buch Copenhagen, sko fra & Other Stories og smykker fra Ole Lynggaard Copenhagen, Georg Jensen og Shamballa Jewels.

Undertøj?

– Jeg køber enten Chantelle eller Aubade, og nogle gange Elle Macpherson Intimates – af den simple årsag, at pasformen hos disse lingerimærker er perfekt til mig, og fordi jeg synes, at de har de smukkeste blonder.

Bluser i florlette materialer fra Diane von Furstenberg, Forte_Forte og Cos.

Favoritdesigner?

– Jeg har faktisk ikke en favorit. Jeg vil ønske, at jeg havde, men jeg oplever tit, at når jeg falder for en designer i en sæson, har den samme designer nødvendigvis ikke det, jeg søger, i en anden sæson. Jeg går ikke så meget efter mærke men efter pasform og en høj materialekvalitet, og så er det også kun et plus, hvis der er gode tanker bag tøjet.

Taske fra Kenzo.

Bæredygtighed?

– Jeg kan helt klart påvirkes, hvis tøjet afspejler omtanke, og jeg støtter gerne designere og brands, der har bæredygtighed i mente. Når man har fulgt fem børn, så lærer man meget om en verden, der er under konstant forandring. Man er ikke altid lige vild med alle faser, men der sker også mange nye og spændende ting undervejs.

"Denne læderjakke fra H&M er lavet af overskudsskind fra fødevareindustrien og derfor ikke skind, der kun er målrettet tekstilindustrien– det elsker jeg!"

– Jeg har lige læst om en designer, der bruger svampe til at fremstille et nyt slags læder, og om en ung dansk fyr på 25 år, som driver en nystartet virksomhed, der laver tøj af hamp. Det er ret vildt, hvad man kan med alternative tankegange og fremstillingsmetoder.

Freedas bedste køb: Prada-støvlerne fra Kassandra.

Shopping?

– Der er mange gode butikker i Hellerup på Strandvejen, men når jeg er inde i byen, kigger jeg altid forbi Cos, Hugo Boss, Stine Goya, & Other Stories og Zara. Jeg elsker også designerlagersalg, fordi jeg her kan finde ting med det perfekte snit og i de materialer, der klæder mig perfekt og til en god handel.

Tasker fra Leowulff og Maison Scotch.

Rejser?

– Jeg rejser gerne langt for at få fat i en antik håndmalet og broderet silkekimono eller kaftan fra Japan, Asien eller Mellemøsten.

Freeda bruger smykker hver eneste dag. Ring fra Ole Lynggaard Copenhagen, armbånd fra Shamballa Jewels, ur fra Cartier, øreringe fra Georg Jensen og specialdesignede ringe.

Klassikere?

– Jeg skiller mig aldrig af med mine smykker – eller min mand!

Kimono fra Forte_Forte, top fra Custommade, nederdel fra Noa Noa, sko fra Aerin og smykker fra Shamballa Jewels og Ole Lynggaard Copenhagen.

Stilråd?

– God stil for mig handler om en personlighed, der udstråler positiv og glad energi. Du skal bære tøjet og ikke lade tøjet bære dig. Mit bedste tip er at fokusere på pasformen. Min mormor plejede at sige: ”God stil er god pleje, rene negle, flot hud og hår”. Det er også et godt råd, der bærer langt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Smykker, Sko, Tasker, Stil og Karriere