Sofie Gråbøl
Foto: Franne Voigt

Sofie Gråbøl: Jeg fik konstateret brystkræft

1 ud af 9 kvinder bliver ramt af brystkræft, og nu fortæller skuespiller Sofie Gråbøl, at hun er en del af den sørgelige statistik.

Det fremgår af en pressemeddelelse, ifølge go.tv2.dk, hvori den 45-årige skuespiller siger:

"I december sidste år fik jeg konstateret brystkræft. Jeg er efterfølgende blevet behandlet med operation og kemoterapi. Det har været et hårdt forløb, men jeg er rask nu og har det godt. Jeg er glad for at være en del af Knæk Cancer-kampagnen og dermed kunne give min støtte til den gode sag."

Står frem i kampen mod kræft
Sofie Gråbøl har valgt at stå frem med sin sygdom i forbindelse med Knæk Cancer-kampagnen, der løber af stablen i uge 43, som hun deltager i traileren til og som kan følges på  TV 2 og tv2.dk hele ugen.

I traileren fremstår Sofie Gråbøl med helt kort hår som følge af den kemoterapi, der blandt andet har været i brug for at få bugt med sygdommen.

Sofie Gråbøl er mor til en dreng og en pige, som hun har med eksmanden Jacob Thuesen.

Sofie Gråbøl har ikke ønsket at komme med yderligere kommentarer sygdommen, skriver go.tv2.dk. Læs mere om kampagnen på cancer.tv2.dk.

Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder herhjemme, og antallet er stigende. Men heldigvis er brystkræft også en af de kræftformer med højest chance for overlevelse. 4.800 danske kvinder bliver hvert år ramt af sygdkommen.

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl: Succesfuld singlemor

Sofie Gråbøl

Født den 30. juli 1968.

Opvokset på Frederiksberg med en mor, der var arkitekt.

Fik sin debut som 17-årig i Henning Carlsens ”Oviri” over for Donald Sutherland i 1986. Samme år som hun indtog de danske biografer med hovedrollen i ”Barndommens Gade”.

Vandt i 1987 både Bodil-  og Robertprisen for sin rolle i ”Oviri” og har siden høstet et hav af priser i både ind- og udland.

Er blandt andet kendt for sine roller i filmene ”Nattevagten” (1994), ”Den eneste ene” (1999) og ”Blinkende lygter” (2000), ”Lad de små børn” (2004) og ”Anklaget” (2005) og for adskillige roller på teatret – bl.a. ”Gengangerne”, Det Kongelige Teater (1999) og ”Et drømmespil” på Betty Nansen Teatret (2008).

På tv bedst kendt fra tv-serien ”Nikolaj og Julie” (2002-2003) og krimiserien ”Forbrydelsen”, som startede i 2007 og afsluttes i dette efterår med 10 nye afsnit de følgende søndage.

Mor til Gudrun og Bror på henholdsvis 8 og 11 år, som hun har med eksmanden, filminstruktør og klipper Jacob Thuesen.