10 snacks med proteiner
SPONSORERET indhold

10 snacks med proteiner

Af:: Jo Brand
07. okt. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

10) Fisk

Fisk er godt, også på dåse. Bland tun eller torskerogn med skyr, majs og krydderurter. Eller spis et lille stykke rugbrød til makrel i tomat.

9) Smoothie med sojamælk

Sojamælk er et godt udgangspunkt for en snack, da det indeholder protein, ingen mælkesukker og samtidig har et lavt fedtindhold. Lav f.eks. en smoothie med 1,5 dl sojamælk, 100 g frisk spinat, en spsk nøddesmør, et smule vaniljepulver og en frossen banan (ja, den indeholder kulhydrater, men også masser af gode fibre). Blend herlighederne sammen.

8) Skyr

Skyr naturel er et meget magert mælkeprodukt med mange proteiner, der mætter godt. Og i modsætning til de magre naturel yoghurt-er (der i øvrigt også er udmærkede proteinkilder), har skyr en konsistens, der minder mest om græsk yoghurt, hvilket vil sige, at den har mere fylde.

7) Proteinbar


Rigtig mad er altid bedst, men er du på farten, og er du ved at springe på den franske hotdog, er en proteinbar et bedre alternativ. Men husk: Lad være med at forveksle dem med de såkaldte meal replacement-barer, der indeholder masser af kalorier og kulhydrater – de forskellige typer af barer ligger nemlig side om side i supermarkedet. Kig på varedeklarationen, så du er sikker på, at din bar bar ikke indeholder en masse kalorier. Et mellemmåltid skal ca. være på 150 kalorier, og hvis det skal mætte, så tjek, at det er en af de særlige barer med protein frem for kulhydrater. Det står på pakken!

6) Magert kødpålæg

Skal det gå lidt stærkt, er magert kødpålæg i form af f.eks. nogle skiver skinke eller filet en udmærket kilde til protein. Hvis du har lyst, kan du spise det, som det er, men har du tid, kan du rulle det rundt om nogle stave rødpeber eller asparges.

5) Ost

Oste indeholder mange proteiner. Har du travlt, og skal sulten tilfredsstilles med det samme, så køb et bæger hytteost. Er du ikke helt kulhydratforskrækket, har Arla lavet en hytteostsnack med nødder og tørret frugt. Har du tid, kan du også blande hytteost naturel med grøntsager og krydderurter. En mulighed er også fedtfattig ost med agurk og peberfrugt.

3) Mælk 

Et stort glas mælk kan også lægge en dæmper på en knurrende mave, bare sørg for, at den er mager – det skal være skummet- eller minimælk. Selv de magre indeholder dog en smule mælkesukker, men medmindre du er allergisk, er det alligevel et godt og proteinrigt valg.

4) Nødder og mandler

Ja, ja, du ved det godt: Spis mandler og nødder! Men vi siger det altså lige igen… En lille håndfuld mandler og nødder er et fint mellemmåltid, da de indeholder proteiner og det gode fedt. Men spis ikke mere end det, da de er kalorierige. Så suppler med grøntsager.

Mangler du inspiration til gode og sunde snacks? Her får du ennæringsekspert Marie Steenbergers bud på 10 gode (og nemme) snacks med masser af proterin i.

1) Æg

Et hårdkogt æg med lidt salt. Så bliver det ikke meget nemmere. Kog nogle stykker, og så du har proteinrige mellemmåltider til flere dage.

2) Bønner og kikærter 

Bønner og kikærter indeholder mange proteiner, få kulhydrater og er samtidig magre. Så put dem i en salat, og spis salaten som mellemmåltid. Du kan også spise dine kikærter i form af hummus, som du kan købe færdiglavet flere steder. Dog skal du være opmærksom på, at hummus ofte indeholder meget olie og derfor mange kalorier. Derfor kan det være en idé at lave den selv og erstatte noget af olien med vand.