1. Læg gaflen på bordet efter hver bid
Når du har taget en bid, så lad din gaffel få en pause i stedet for at fylde dn op med næste mundfuld. Så bremser du bevidst tempoet, og det giver dig plads til at tune dig ind på kroppens signaler, som f.eks. at du ikke længere er sulten. Husk at det tager 15-20 minutter før hjernen får mæthedssignaler fra maven om, at du er mæt.
2. Halver dine portioner
Vi er alle opdraget til at spise alt op, hvad der er på tallerknen, så væn dig til at tage mindre portioner til at starte med. Du vil måske endda blive overrasket over, at et mindre måltid er nok. Og ellers kan du jo altid tage en portion mere.
3. Sluk for dit TV
Undersøgelser viser, at du har tendens til at spise 14% mere, hvis fjernsynet er tændt, fordi du ikke bevarer fokus på, hvor meget du spiser. Så sluk for kukkassen og nyd dit måltid i stedet.
4. Drik vand 30 minutter før spisetid
Sommetider forveksler vi sult med tørst, så husk væsken for at afværge eventuelle vildledende signaler.