Anne Revsbæk

Foto: Morten Fog Anne holder også af at samle strandsten, men på Fanø, hvor hun bor, er der ikke mange sten. Til gengæld er der rav, som også er en krystal, som siges at kunne give ro.

Anne bærer krystaller hver dag: De er min usynlige superheltekappe

Lige siden barndommen har Anne Revsbæk været draget af krystaller, og i dag bruger hun dem dagligt – bl.a. til at finde ro, styrke og balance. Selvom hun har over 100, kommer der stadig nye til.

På badeværelset hjemme hos Anne Revsbæk står en skål fyldt med runde, slebne krystaller i alverdens farver – grønne, blå, lyserøde, orange, hvide, gennemsigtige, sorte, mønstrede og brændte. Skålen står netop der, så hun hver morgen efter badet hurtigt kan vælge to-tre stykker, der enten kommer i lommen eller bh’en.

"Jeg vælger altid med intuitionen og mærker bare efter hvilke, der kalder på mig den dag. Altså hvilke må jeg bare have i hånden. Jeg kunne også sætte mig ned og læse om hver enkelt og rationalisere mig frem til, hvad jeg mon har brug for, men jeg føler mig overbevist om, at det er hjertet, der skal vælge og ikke hjernen.

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal vide om krystaller

Bagefter kan jeg så, hvis jeg har lyst altså, gå ind og læse om deres egenskaber. Så siger jeg måske til mig selv: ”Ah, du har brug for ro, det var derfor, du lige valgte bjergkrystal,” fortæller Anne, der bor på Fanø med sin mand Dennis og børnene Alma og Rosa.

Ligesom nogle krystaller bare kalder på hende, er der andre, hun ikke vælger. For tiden føler hun sig f.eks. slet ikke tiltrukket af de røde, orange og jordfarvede sten som karneol og tigerøje. Valget falder også sjældent på mere end to sten ad gangen.

krystaller-anne-revsbaek-01.jpg
Skålen med alle Annes lommesten. Hver morgen vælger hun et par sten, som hun går med hele dagen.

"Det ville ellers være smart, hvis man bare kunne helgardere sig og fylde lommen op med alle krystaller. Men jeg ville helt sikkert bare blive overstimuleret. Det ville svare til at invitere en hel børnehave ned i lommen", siger Anne med et grin.

3 gode krystalråd fra Anne

  1. Vælg uden at læse beskrivelsen eller sætte dig ind i, hvad krystallerne kan hjælpe med. Vælg dem, du bare må have. Så kan du bagefter sætte dig ind i, hvad de forskellige kan. Hjertet før hjernen er mit motto.
  2. Vær ikke bange for at gøre noget forkert og lad dig ikke begrænse af mærkelige regler. Du kan bruge krystallerne helt, som du vil. Dog skal du nok ikke lige putte selenit i vand, for så går den i opløsning.
  3. Hav dem på dig, enten i lommen, i bh'en eller i et smykke og mærk efter, hvilken forskel de gør. Det er en god idé ikke at have for mange på sig ad gangen.

Mærker tydeligt forskel

Anne er slet ikke i tvivl om, at hun vælger lige præcis de krystaller, hun har brug for, og at de hjælper hende godt igennem dagen.

"Jeg kan tydeligt mærke forskel på, om de er med mig, eller om jeg en dag har glemt dem. Jeg føler mig mere dækket ind energimæssigt. Ikke forstået sådan, at jeg er et rent energibundt, der styrter rundt dagen lang og lige gør hele huset rent, når jeg holder fri. Men min energi er mere stabil og positiv. Der skal simpelthen mere til at skubbe mig ud af balance, hvis jeg oplever noget frustrerende. Man kan vel sige, at krystallerne er min usynlige superheltekappe, som jeg ifører mig hver dag, før jeg går ud ad døren", forklarer Anne med et stort smil.

krystaller-anne-revsbaek-02.jpg

Hun kan også mærke, hvis hun glemmer at sende krystallerne ”til opladning”, som hun kalder det. Energien i de fleste krystaller daler over tid, men kan lades op igen, f.eks. i rindende vand, månelys eller røgen fra salvie. Også krystallen selenit fungerer som oplader, og netop derfor er skålen til Annes lommesten fremstillet i selenit.

LÆS OGSÅ: Kend dine krystaller: 18 styrkende sten

Hendes mand, Dennis, der arbejder ved politiet i Esbjerg, griner lidt, når der falder sten ud af tøjet på Anne om aftenen. Men også han har mærket deres magi.

"Da jeg kiggede efter nye krystaller på nettet, fik jeg pludselig en fornemmelse af, at jeg skulle købe en rosakvarts og en obsedian til Dennis. Jeg lagde dem i hans lomme, og han måtte jo indrømme, at de faktisk hjalp ham. Og at han kunne mærke, da de en dag ikke lå der", fortæller Anne.

Over 100 krystaller

Anne fik sin første krystal som barn, hvor hun sammen med sin mor købte en ametyst på en messe for alternativ behandling. Hun har den stadig, selvom den lilla farve er falmet.

"Det var virkelig kærlighed ved første blik, og ametyst vil altid have en helt særlig betydning for mig. Den er bare ren kærlighed og giver sådan en god ro", fortæller Anne, der dog også elsker sin rå blandingskrystal, som består af både pyrit og dolomit.

Om halsen bærer hun næsten altid en lille guldrutilkvarts i en kæde. Det er en bjergkrystal med noget, der ligner små guldtråde indeni, og den er ikke alene vildt smuk, den skulle efter sigende også åbne op for nye indsigter og give styrke.

krystaller-anne-revsbaek-03.jpg
Ved Annes seng hænger denne smukke drømmefanger med små krystalvedhæng. Krystallerne i den matcher hendes stjernetegn – sol i skorpionen – og siges også at holde dårlige drømme væk og beskytte den, der sover.

Men det er svært at vælge en favorit, når man har over 100 krystaller. Ud over lommestenene i skålen har Anne også større og mere rå krystaller, der pynter i vindueskarmene og giver den helt rigtige energi i hjemmet. Også på kontoret har hun efterhånden en større samling. Herfra hjælper hun sine klienter med at genfinde arbejdsglæden – både gennem sin uddannelse i pædagogisk psykologi og gennem sin spiritualitet, som krystallerne så fint understøtter.

LÆS OGSÅ: Mathilde Falch: ”Meditation er en form for nulstilling for mig”

"Når man først går i gang med at samle krystaller, kan man slet ikke stoppe igen. Det er en helt ny verden, der åbner sig for én. Jeg bruger dem til at understøtte noget, jeg allerede har indeni mig selv. Det kan være mod, ro, bedre kommunikation eller noget helt tredje. Og så elsker jeg deres smukke, æstetiske ydre. Tænk, at naturen kan producere noget så smukt", lyder det fra Anne.

Du kan følge Anne og få hendes spirituelle råd på Instagram: Annerevsbaekcom eller på annerevsbaek.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Krystaller og Interview