michelle kristensen løbetips

michelle kristensen løbetips

Michelle Kristensen: 5 gode grunde til at løbe - også selv om det er koldt

Michelle Kristensens deler ud af sine tips til at komme i gang med at løbe.

Okay, det er koldt, mørkt og måske ikke lige dét vejr, der indbyder til at starte løbetræning op ... og så alligevel. Du vil ELSKE dig selv, når vi kommer til foråret, og at du allerede er godt i gang med din løbetræning.

Hvis du ikke er kommet ud på løbestierne endnu, er det tid til at puste støvet af dine løbesko, lette rumpetten fra sofaen og komme ud og få noget sved på panden og frisk luft i ansigtet. Jeg overdynger dig med tips til, hvordan du kommer til at elske dit løb!


5 gode grunde til at komme i gang med at løbe:
1) Det kræver ingen medlemskort.
2) Du kan gøre det præcis, når du vil.
3) Gratis sightseeing.
4) Det forlænger din levetid og forbedrer din livskvalitet.
5) Alle kan løbe. På forskellige niveauer. ALLE KAN LØBE.

Kom i mental løbeform
Ud over at man skal træne sig til at komme i løbeform, skal man også træne sig til at kunne lide at løbe. Det er hårdt at komme i gang, og til at begynde med føler man sig ikke ligefrem som Super Woman, når man løber og pruster som en forkølet elefant, mens man bliver overhalet af de satans overskudsmennesker, der nærmest smiler hele vejen. Men tænk bare på, at en dag får du glæden af at være det irriterende overskudsmenneske, som overhaler alle.

I gang lidt efter lidt
Nybegynderfejl nummer 1 er, at man starter for hårdt op. Det gælder om at holde sig selv i nakken, så man ikke kommer til at træne for meget, men heller ikke træner for lidt. Start ud med at lave en kombination af gå og løb 3 gange om ugen i 30 minutter i alt. Du kan f.eks skiftevis gå 1 minut og løbe 1 minut. Hvis du synes det lyder for let, løber du i længere tid end det ene minut. Du må max øge din træningsmængde med 10% om ugen, så skriv din træning ned, så du har styr på, hvor meget du træner uge efter uge.

Du kan finde løbeprogrammer til 5 km, 10 km, eller halvmaraton her

Kontinuitet
"Jeg har haft så travlt de sidste par uger, at jeg ikke har været ude at løbe". Har du hørt dig selv sige det? En undskyldning, som ofte bliver brugt, hvis man ikke har været i løbeskoene i mange uger, er, at man mangler tid. Lang pause fra løb resulterer i, at du bliver rykket tilbage formmæssigt, og skal kæmpe dig op i form igen - og det er ikke særligt motiverende. Husk dig selv på, at du får meget mere energi og klarhed i hjernen af at løbe en tur – især når du har travlt. Det vil for de fleste give mere overskud og gå-på-mod til at nå alle de ting, der står i kalenderen.

Tålmodighed
Man bliver desværre ikke en eliteløber af at løbe 3 gange om ugen i 2 uger. Hav TÅLMODIGHED! Selv om du ikke er i super form efter 2 uger, er du godt på vej til at komme det – man bliver det bare ikke over en nat. Løb 3 gange om ugen, og vær i gang i 30-60 min. Så skal du nok mærke en virkelig god forbedring efter 4 uger, og få blod på tanden efter mere. KEEP ON RUNNING!!

SÆT DIG ET MÅL. Meld dig allerede nu til Alt for damernes kvindeløb, og brug det som gulerod til at komme i gang og blive ved! Tilmeld dig her

Hvis du vil have lækre opskrifter eller andre træningsfif til din træning, så hop ind på min blog: www.michellekristensen.dk/blog

Svedige high fives fra MK

Se, hvad vi ellers skriver om: Michelle Kristensen og Løb