Fingerstrikket tørklæde med kvaster fra Hendes Verden
Foto: Jacqueline Fluri
Hendes Verden

Fingerstrikket tørklæde med kvaster fra Hendes Verden

Fingerstrikket tørklæde med kvaster

Feriesjov med fingerstrik!

Af Lone Oldrup 13.okt.2015 Håndarbejde


Fingerstrikket tørklæde med kvaster

Mål: ca. 170 cm inkl. kvaster.
Garn: alpaca/wool, 1 ngl af hver af farverne (fv 0347) + (fv 0363) samt 2 ngl reiki (fv 1805), begge garner er fra onion.
Kvalitet: alpaca/Wool − 35 % alpaka/65 % uld. 50 g = ca. 50 meter. reiki − garnet består af 10 garner af forskellige kvaliteter, der er splejset sammen, ikke maskinvaskbart. 100 meter vejer ca. 40-50 g.
 

Fingerstrik: Fingerstrik strikkes på 4 fingre, tommelfingeren er kun med lige i starten. Lav en løkke, og sæt den på tommelfingeren. før garnet under pegefingeren, over langfingeren, under ringfingeren og over lillefingeren. Før nu garnet tilbage under lillefingeren, over ringfingeren, under langfingeren og over pegefingeren. Løft løkken af tommelfingeren, vikl den rundt om garnet, og sæt den igen på tommelfingeren, så der på denne måde er dannet en lukket løkke om pegefingeren. Før garnet hen over alle 4 fingre inde i håndfladen, og ”løft” løkkerne på fingrene op over den løse tråd, én ad gangen. Før nu garnet rundt om hånden (over håndryggen og ind i håndfladen), og strik igen maskerne. Fortsæt på denne måde, til der er strikket ca. 10 ”omgange”, nu tages løkken af tommelfingeren, og der trækkes lidt i det strikkede stykke (dette gøres jævnligt, mens der strikkes).

Tørklæde: der strikkes fingerstrik med 4 tråde hhv. 1 tråd af hver af de 2 farver i alpaca/wool og med 2 tråde af reiki. strik, til de 2 ngl. alpaca/wool, slipper op. Bryd garnet, og luk af ved at trække den løse ende igennem de 4 masker. Lad garnenderne sidde. Kvaster: de 2 kvaster laves i reiki. klip ca. 200 tråde i ca. 42 cm’s længde, og del trådene i 2 lige store bundter. Begge de to bundters tråde samles på midten med en tråd reiki, bind en knude, og lad enderne sidde til at fastgøre kvasten på tørklædet med. kvasten omvikles med reiki 2 gange ca. 3 cm fra toppen. hæft enderne på trådene, der er omviklet med. Fastgør de 2 kvaster, én i hver ende af tørklædet, ved hjælp af trådene, der blev brugt til at binde knude med. Bind kvasterne på med et par knuder, og hæft efterfølgende garnenderne.

Hendes Verden nr. 42/2009

► SE OGSÅ: Skøn hestetømme-blomst på hårbøjle

► SE OGSÅ: Flot flettet hestetømmer-bindebælte

► SE OGSÅ: Blå og sort hestetømme-halskæde med perler


Henter...