Hækl selv: Farverigt betræk til skammel fra Hendes Verden
Foto: Anitta Behrendt
Hendes Verden

Hækl selv: Farverigt betræk til skammel fra Hendes Verden

Hækl selv: Farverigt betræk til skammel

Vil du pifte din skammel op, så kan du hækle dette farverige betræk.

Af Stine Hoelgaard Johansen 08.okt.2015 Håndarbejde

** 


Betræk til skammel

Mål: 35 cm i diam.
Garn: Incawool, 1 ngl i hver af følgende farver: pink (fv 9130), karry (fv 3810), koksgrå (fv 402) og lys grå (fv 401) fra Hjertegarn.
Kvalitet: 100 % uld. 100 g = 160 meter.
Hæklenål: Nr. 4½.
Tilbehør: 75 cm bukseelastik.
Evt. tilbehør til pude: Stof til bagside • Monteringspude • Evt. et stykke kulørt stof til at betrække monteringspuden med.
Sådan hækles en bombe: Hækl 5 stgm i samme m. Drej arb om til vr-siden, og saml bomben ved at hækle bag om de 4 stgm og 1 km i den 1. stgm. Vend arb igen, og hækl videre fra r-s. NB! Den 1. bombe på hver omg består af 2 lm og 4 stgm.

Med lys grå hækles 2 lm.  

1. omg: I 1. lm hækles 7 fm, saml omg med 1 km (hver omg samles med 1 km).

2. omg: Hækl 7 bomber, 1 i hver fm, med 3 lm imellem hver.

3. omg: 1 km hen til de første 3 lm på forrige omg. Hækl 1 bombe i 1. og 3. lm og med 3 lm imellem hver = 14 bomber. Bryd garnet.
4. omg (karry): Garnet fæstnes i den midterste af de 3 lm på forrige omg. Hækl 1 bombe i samme m. Fortsæt med at hækle bomber i 2. lm og med 3 lm imellem hver omg rundt = 14 bomber.

5. omg: 1 km hen til de første 3 lm på forrige omg. Hækl som 3. omg = 28 bomber.
6. omg (pink): Hækl som 4. omg. Gent 3. og 4. omg: 2 omg pink og 2 omg koksgrå. Bryd garnet.

Opskriften og farveskiftet her gælder denne skammel, men du kan selv vælge  farveskrift og størrelsen på betrækket og tilpasse det en pude eller et større sæde.

Montering: Hæft alle ender. Damp arb forsigtigt igennem på vr-siden. Træk et stykke elastik rundt i kanten, og stram til, så det passer til skamlen.


Pude: Sy evt. et betræk til monteringspuden, som matcher farverne, der er hæklet i, da stoffet kan ses igennem maskerne. Klip stoffet til bagsiden af puden 1 cm større end det hæklede stykke hele vejen rundt. Sy de 2 stykker sammen ret mod ret, men lad en åbning stå til at vende arb igennem. Vend arb, put puden i betrækket, og sy til i hånden.

Hendes Verden nr. 41/2014

► SE OGSÅ: Hæklet pude med 197 blomster

► SE OGSÅ: Hækl selv: Plaid i lækker tweed

► SE OGSÅ: Hækl selv: Trekantet pude


Henter...