Stampskolen fra Hendes Verden
Hendes Verden

Stampskolen fra Hendes Verden

Stampskolen

Del på
Af Ruth Møller 01.nov.2010 Håndarbejde

Denne er syet på maskine og på kopipapir.
Bagsiden af kopien = den opstregede side.
Obs! Forsiden af kopien = siden uden streger.

Klippevejledning: Overfør/kopier mønsteret på klokken med ramme til et stykke papir. Skriv numre på de forskellige dele, dermed fremkommer rækkefølgen, de skal sys på papiret – tag det ønskede antal kopier plus en ekstra kopi til skabeloner. Klip denne ekstra blok ud, og klip delene fra hinanden.

Print alle trinbillederne ud her


Trin 1:


Læg blokkens dele på

VRANGSIDEN

af de ønskede stoffer med talsiden opad. Tillæg ca. 1,5 cm til sømrum hele vejen rundt, og klip delene ud.

Trin 2 og 2A:


Her startes med den nederste halve stamp. Sy igennem papirkopi og stof med matchende tråd og stinglængde 1,5 mm, hvilket gør at papiret bliver perforeret og nemt fjernes til sidst.


Hæft stofdel nr. 1 fast til papirkopiens bagside, med retsiden udad. Hold evt. papiret op mod lyset, så du kan se at den sidder hvor den skal. Læg og hæft begge delene 2 på del 1, ret mod ret. Sy i stregerne mellem del 1 og begge delene 2, sy 1 cm ”for langt ud” i del 5- og 6 felterne (der hæftes ikke ende). Vip retsiden af delene 2 ud og fingerpres foldene. Vip tilbage igen og klip sømrummet ned til 3 mm.

Trin 3 og 3A:


Hæft del 3 på ret mod ret. Vend og sy i stregen, vend igen, vip retsiden af del 3 ud, og pres. Vip del 3 tilbage igen, og klip sømrummet ned til 3 mm. Vip del 3 på plads igen.

Trin 4 og 4A:


Gentag dette med de øvrige dele i den rigtige rækkefølge. Pres blokken, og skær sømrummet foroven ned til 1 cm, så den er klar til at blive syet sammen med den øverste del af klokken.

Trin 5 og 5A:


Sy efter samme princip den øverste del af klokken. Skær kanten forneden til, så der er 1 cm til sømrum. Sy de to dele sammen. Sy en stikning hele vejen rundt om blokken i den stiplede linje. Skær blokken til, så der er 1 cm’s sømrum hele vejen rundt. Med lidt forsigtighed pilles papiret af i sammensyningerne.

Del på
Kommentarer (0)

Henter...