Lette flutes
Foto: Jesper Glyrskov | Lette flutes.
Hendes Verden

Flutes

Lette flutes

Del på

De mætter ikke for voldsomt og passer derfor godt til de fleste hovedretter.

Af Karen Hare 02.jan.2016 Mad

6-8 stk. lette flutes

Lette flutes

3 dl mælk
25 g gær
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
ca. 450 g mel
sammenpisket æg til pensling drys efter smag

Sådan laver du lette flutes

1. Hæld den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk omkring halvdelen af melet i væsken, og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage. Den skal være smidig, men ikke klistret. Lad den hæve en god halv time.

2. Slå dejen ned og del den. Vil du have brødene meget akkurate, kan du veje dejen, så de bliver lige store. Form dejen til flute ved at klappe den ud i en firkant, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til efterhævning. Fortsæt til al dejen er brugt, dæk brødene til, og lad dem efterhæve ca. 25 min.

3. Pensl dem med æg, og drys efter smag. Giv hvert brød 2 dybe, lange snit med en hobbykniv eller en anden superskarp kniv, og stil dem straks i ovnen på øverste rille. Bages ca. 13 min. ved 210 gr.

Tip

Kommen, birkes, salt og peber – du kan variere drysset efter smag, og efter hvad brødet skal passe til.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...