Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Emilie Lilja: “Jeg ser ikke bare sådan her ud – jeg knokler da for det”
Foto: Henrik Adamsen
fit living

Emilie Lilja om træning, vægttab og cheatdays

Emilie Lilja: “Jeg ser ikke bare sådan her ud – jeg knokler da for det”

Del på

En ugentlig ‘cheatday’, der sprænger alle rammer. Den rigtige musik, du bare ikke kan vente med at svede til. Og træning, der både gør dig stærk og glad i låget. Mød 28-årige model og DJ Emilie Lilja, som står bag det nye træningsunivers Liljatraining

Af Anne Hermansen | 29.dec.2016 | Sundhed

En fast træningsrutine, så kroppen vender sig til den tilfredse følelse af at være godt brugt – og beder om mere af den. En træningsmakker, du ikke tør brænde af. Resultater, du kan se. Den rigtige musik, du bare ikke kan vente med at træne til. Og lækre damer, du gerne vil ligne. Det er de effektive fem motivations-trick, som model og DJ Emilie Lilja læner sig op af og trækker på alt efter humør og dagsform. Nogle dage er det nok at vide, at i dag står den på cardio og i morgen på et hold Puls & Styrke. Andre dage skal der mere til, fx en knivskarp danser i Kanye Wests musikvideo til nummeret Fade, som motiverer hende til at tage op og træne.

Den fulde forklaring kan du få af Emilie Lilja selv på hendes nye træningsunivers Liljatraining, hvor hun bl.a. i små YouTube videoer viser, hvordan hun spiser, træner og holder sig i form. Eller fx strammer ekstra op i ugen før en vigtig modelopgave.

“Jeg træner normalt fire gange om ugen, men op til et photo-shoot træner jeg seks gange. Sådan en uge, er jeg bevidst om, hvad jeg spiser. Der er ikke “råd” til en KitKat på vejen, når jeg er sliksulten, eller det hvide brød, hvis jeg er ude og spise. Jeg skal bestille fisken eller det magre kød og springe desserten og rødvinen over. Og det er helt okay, fordi det er et klart valg.”

Emilie Lilja har levet af sin – efter alle idealer – perfekte krop de sidste ti år, og selv om hun har generne, de lange stænger og høje kindben med sig, så kommer de tonede arme, den flade mave og runde bagdel ikke af sig selv.

“Når jeg står foran kameraet, er jeg omringet af mennesker, som alle sammen kigger på mig og bedømmer mig. Man er et objekt, og de står og taler åbent om ens “fejl”, så man er nødt til at have en psyke, som kan overleve det. På mit arbejde er jeg fuldstændig afhængig af mit udseende og min selvtillid – og det er hårdt at stå der, hvis jeg ikke føler mig godt tilpas med mig selv. Derfor er det ikke et “offer” at leve helt stringent i nogle perioder.”

At have en krop, der kan stå snorlige foran kameraets linse, er et arbejde, der skal passes ligesom alle andre job, siger den 28-årige DJ og model, som har godt 45.000 følgere på Instagram. Hun er i stald hos amerikanske Ford Models og danske Scoop, og har boet og arbejdet både i New York og Los Angeles. Og har gennem årene fundet en balance, hvor der også er plads til at parkere selvdisciplinen, og hvor træning ikke bare skal overstås, men er noget, hun virkelig holder af.

“Jeg har levet af min krop i de 10 år, hvor jeg har arbejdet som model. Jeg har en masse erfaringer med, hvad der virker for mig. Jeg ser ikke bare sådan her ud, jeg knokler for det. Men jeg har selv endelig fundet en balance, hvor jeg både holder mig i form og nyder livet og dets goder. At kunne administrere begge verdener og kombinere dem – dét er essensen af Liljatraining. Den erfaring vil jeg gerne give videre og samtidig inspirere unge piger og kvinder med både kost- og træningsråd.”

LÆS RESTEN AF INTERVIEWET MED EMILIE LILJA + FÅ HENDES YNDLINGSØVELSER I FIT LIVINGS JANUAR-MAGASIN, SOM ER PÅ GADEN LIGE NU. SMUGKIG I MAGASINET HER

Del på
Kommentarer (0)
Henter...