Opdagede du den "skjulte" hilsen til prinsesse Diana? Her er de 14 største øjeblikke under Harry og Meghans bryllup
Den "gemte" hilsen til den afdøde prinsesse Diana ses på dette billede.

Opdagede du den "skjulte" hilsen til prinsesse Diana? Her er de 14 største øjeblikke under Harry og Meghans bryllup

Nuttede brudepiger, en svigerfar, der i sidste øjeblik påtog sig at føre sin svigerdatter op ad kirkegulvet, og en brud, der strålede i en sådan grad, at hun tog pusten fra os alle – ikke mindst sin prins.

Vi har samlet alle de rørende og skønne højdepunkter fra det engelske kongelige bryllup lige her:

Parrets kommende titel

Først på dagen for selve brylluppet blev det - som der er tradition for i England - afsløret, hvad det nygifte kongelige par kan kalde sig fremover. Og mens Meghan Markle uformelt nok vil blive kaldt "prinsesse Meghan", så kan den amerikanske skuespiller nu officielt kalde sig hertuginde af Sussex, mens hendes mand (udover fortsat at blive omtalt som prins Harry) kan kalde sig hertugen af Sussex. 

Støtten fra det britiske folk

Det var rørende at se, hvordan englænderne samlede sig som nation for at hylde den yngste søn af prins Charles og afdøde prinsesse Diana - og ikke mindst hans brud. Meghan Markle er blevet omtalt som et kontroversielt valg af kritikere, fordi hun er fraskilt og datter af en hvid far og sort mor. Men kritikernes munde er forhåbentlig blevet lukkede nu.

LÆS OGSÅ: Fraskilt og feminist: 9 ting, du ikke vidste om prins Harrys forlovede

Ud over millionvis af seere verden over troppede over en halv million mennesker op fra tidlig morgen for at sikre sig en plads ude foran kirken, så de ansigt til ansigt kunne bakke op om brudeparret på deres store dag.

Bechham overraskede fangirl

Der er bare noget over fedt over det, når de gigakendte overrasker deres fans. Det skete for rullende kameraer, da Bechham-parret ankom som gæster til brylluppet, og David Beckham overraskede en ung pige ved at sige "ja", da hun bad sit idol om et foto midt i al ankomstvirakken. Mon ikke hun også havde en af sit livs største dage lige dér?!

En kommende konge "tog slæbet"

Når de kongelige holder bryllup, gør de det gennemført - også når det gælder mængden af nuttede brudepiger og -drenge. Parret havde valgt hele ti små af slagsen i alderen fra to til syv år, som fulgte det smukke brudepar i kirken, og gjorde dagen endnu mere uforglemmelig nuttet på deres helt egen måde. 

LÆS OGSÅ: 13 verdensstjerner, der er i familie med de kongelige

To af dem, der særligt sjal opmærksomheden, var ingen ringere end børnene af gommens bror prins William og svigerinde Kate, den treårige prinsesse Charlotte og fireårige prins George, der en dag om mange år jo vil kunne kalde sig Englands konge. Her ses Kate med lille Charlotte, der tog det hele i stiv arm.

LÆS OGSÅ: Kvindelig topdesigner står bag Meghans smukke brudekjole

Meghans "første" feministiske skridt

Ingen tvivl om, at prins Harry har fundet sig en stærk kvinde, hvilket vi virkelig hylder. Siden hun var blot 12 år gammel, har Meghan Markle erklæret sig selv som feminist, men der havde på forhånd været spekulationer om, hvor meget hun har mulighed for at fastholde dette i en så konservativ og traditionsfyldt familie som den britiske kongefamilie.

Men en af måderne, hvorpå det fik lov at skinne igennem på bryllupsdagen, var faktisk allerede ved hendes indtræden i kirken. Meghan havde nemlig besluttet, efter det kom frem dagen inden brylluppet, at hendes far af helbredsmæssige årsager var forhindret i at deltage og føre hende op ad kirkegulvet, at hun i stedet ville starte med at gå den første halvdel solo. En slags "feministisk" hyldest er det blevet omtalt som, hvor hun, en 36-årig fraskilt kvinde med en stor karriere i Hollywood bag sig, tog de første skridt hen mod sin kommende mand, som det, hun er: en stærk, selvstændig kvinde, der (stadig) formår at gøre tingene på sin egen måde.

Prins Charles trådte til i sidste øjeblik

Traditionen foreskriver jo, at det er brudens far, der fører sin datter hen ad kirkegulvet og op til den kommende ægtemand. Men hvad gør man så, når ens far i sidste øjeblik må aflyse? Det var situationen for Meghan og Harry indtil i går, hvor de fandt deres helt egen løsning på den problematik.

LÆS OGSÅ: Afløseren er fundet: Han skal føre Meghan Markle ned ad kirkegulvet

Som far til to sønner lå det ellers ikke i kortene, at prins Charles en dag ville få æren af at skulle føre "en datter" op til alteret. Men da Meghan Markles far blev syg inden brylluppet, måtte brudeparret se sig efter en værdig erstatning. Det blev på forhånd set som en stor cadeau, at de havde valgt at spørge Charles, om han ville påtage sig den store ære – og stoltheden lyste tydeligt ud af den 69-årige kronprins og far.

Drømmeprinsen

På forhånd var Meghan blevet tilskrevet, at Harry er blevet en "trimmet" mand. Der er røget 3 kilo, mens hun har fået den britiske prins til at spise kål – og det har givet pote: En knivskarp prins stod klar til at tage imod sin brud, og han så præcis så eventyrlig ud, som man kun kunne drømme om i et moderne eventyr som dette. Og så vi ikke også Harry løfte hånden op mod ansigtet en gang eller to, måske for at fjerne en tåre? One lucky girl, hende Meghan...

De smukke kjoler og vilde hatte

Det var en fornøjelse for alle modeinteresserede at følge med, da de mange gæster ankom til kirken. Blandt højdepunkterne var topadvokat Amal Clooneys gule kjole, der muligvis også leder tankerne hen på Peter Pedal og Manden med den gule hat OG en frisbee – men hold nu fest, hvor den klædte hende! Vi har samlet mange flere kjoler og festlige hatte fra brylluppet lige her

En "skjult" hilsen til prinsesse Diana

På deres helt egen, diskrete måde formåede brudeparret at sende en særlig tanke til prinsens afdøde mor i parrets valg af blomster. Brudebuketten indeholdt nemlig hvide Forglemmigejer, som var Dianas yndlingsblomst – også hvide roser og pæoner, som Diana også holdt af, var inkluderet i buketten, der var sat sammen af blomsterdekoratør Philippa Craddock, skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Diana: William og Harry fortæller om deres mor

For at gøre det endnu mere rørende havde Harry ifølge The Telegraph selv plukket blomsterne til sin brud i Dianas private mindehave på Kensington Palace dagen før brylluppet. 

Et gennemført brudeslør

Intet var overladt til tilfældighederne - heller ikke brudens imponerende slør. Meghan havde således fået broderet tredimensionelle blomster, der hver især repræsenterer de 53 Commonwealth-lande, ind i sit slør. Hvorfor? Fordi Meghan Markel på den måde ønskede at få landene med på sin egen personlige "rejse".

LÆS OGSÅ: Se de fineste royale brudekjoler gennem tiden

"You look amazing"

Da Meghan Markle kom gående mod sin prins, som stod dér ventende ved alteret, kunne hele verden følge med, mens han hviskede ordene "you look amazing" (du ser fantastisk ud, red.) til sin brud. Vores hjerter SMELTEDE!

Den vilde præst

Parret havde også valgt at få den afroamerikanske biskop Michael Curry til at holde en tale under bryllupsceremonien, og han gjorde det yderst mindeværdigt. Helt i parrets ånd talte han om vigtigheden af kærlighedens kraft. Og dét på en måde, så vores tanker blev ledt lidt hen i retningen af præsten fra den elskede 1980'er komediefilm Coming to America, hvor der var POWER bag hvert et ord.

– Der er magt i kærlighed. Kærlighed kan hjælpe og helbrede, når intet andet kan. Der er magt i kærlighed til at løfte op og befri, når intet andet vil, lød de vise ord blandt andet fra biskop Curry.

"Skal vi kysse?"

Det blev bestemt ikke mindre rørende og befriende afslappet - de virkelig konservative, kongelige traditioner og al promten og pragten taget i betragtning - da parret havde sagt deres "ja" til hinanden inden i kirken og bagefter kom ud på trappen til folkets hyldest.

Her havde avisen The Gaurdian nemlig fået intet mindre end den professionelle mundaflæser Tina Lannin til at tyde, at Meghan hviskede til hendes mand: "Skal vi kysse?"

Og prinsen? Han svarede selvfølgelig sin brud med intet mindre end et skønt "yeah!". 

Det første offentlige kys som ægtefolk

Og så kom det. Foran de tusindvis af hujende og jublende tilskuere lige ude foran kirken. Kysset, der cementerede dagens budskab: Kærligheden overvinder alt – og Harry har i den grad fået sin Meghan ❤︎

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Kongelige, Bryllup og Meghan Markle