Få svaret på, hvordan man kysser, når sexolog Jakob Olrik folder sig ud.
SPONSORERET indhold

Jakob Olrik: Her er teknikken til at blive en god kysser

Vi har sat sexolog Jakob Olrik i stævne og får svar på spørgsmål om den vilde leg på lagnerne og de mange tabuer, der hersker på hans territorium.

Af: Mi Skjold Brix
24. jan. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Jakob Olrik er lidt af en sexguru. I hvert fald har manden, der står over for mig på trappesatsen og nu lukker sine arme om mig, skrevet to bøger om emnet, studeret det og gjort ekspertisen til sit levebrød. Dette er hans måde at sige hej. Til en fremmed. Så er vi i gang.

Anledningen til vores møde på hans kontor i København var oprindeligt hans nyeste bog "Kvinde, kend din mand". Men i min research faldt jeg over debutbogen "Mere og bedre sex", der er skrevet til mænd som en sex- og scoremanual. For hver side, jeg har læst, er mine øjenbryn gradvist søgt nord på til jeg – mentalt i hvert fald – har lagt ansigtet i forbløffede folder a'la Onkel Anders i Far til fire.

Jeg undrer mig over måden, mænd skal kysse på, kvinden skal bruge sin næse og ikke mindst, hvad en mand skal stille op dernede!

Derfor har jeg sat Olrik stævne. I dag skal jeg have svar – du skal have svar. Hvad er op og ned, når det går løs på lagnet?

Vi sætter os til rette på kontoret og lægger ud med en snak om kysset.

Du skriver:

"Som mand er det vigtigt, at man i kysset lærer at være modtager (...) Her skal du tænke på kysset som kvindens mulighed for at penetrere dig."

Er det en form for penismisundelse, der skal tilgodeses, eller en form for ligestilling, der skal skabes?
- I vores måde at være sammen på kropsligt og seksuelt er manden penetrerende og den aktive i vores kultur. Vi har i det hele taget ikke en stærk kyssekultur og heller ikke særlig kropslig eller flirtende kultur. Vi har heller ikke meget øjenkontakt. Det er det samme med kysset. Der findes kulturer, hvor man bruger kysset meget mere. Vi bruger mest af alt tantekysset, og så kysser vi måske mere intenst i akten, men vi bruger det ikke som udtryksform.

- I Indien bruger man kysset til at være en del af energiudvekslingen mellem et par. Forstået på den måde, at manden penetrerer for neden og kvinden penetrerer for oven. Men i vores moderne verden render vi jo ikke rundt og er "religiøse" i et kys, men rent teknisk er det en skide god måde for en mand at lære at kysse på, hvis man er mere tilbageholdende. Det er ligesom når du sidder og nusser din kæreste, så gør du det, som du i virkeligheden gerne selv vil have, det skal være. Og når en mand holder igen, vil han finde ud af, hvordan hun gerne vil kysses. Blødt, hårdt, med tunge eller uden, vådt eller...?

Men jeg ville tro, at det skal være gensidigt, og at det skal være en balance i at give og tage?
- Det er også en rigtig god måde at få balance i give-tage-forholdet. For hvis du betragter dig selv mere som modtager, vil du kunne give meget mere i den anden ende, fordi kvinden også får en ventil den anden vej.

- Det er jo ikke fordi, jeg tænker over det, når jeg kysser, men det er en super god måde, når man øver sig i at blive en rigtig god kysser. Mærke, hvad hun gør, og måske komme med en spontan indskydelse selv. Men hvis ikke, udvider man aldrig sit repertoire og så bliver man bare blenderen, der ryger ind i munden og kører rundt tre gange.

Men er det så vigtigt?
- Er god sex vigtigt?

Ja, selvfølgelig, men jeg mener det aspekt.
- Det er vigtigt at være en god kysser. Og det her er en teknik til at blive det. Det er enormt ærgerligt, at vi ikke har en god kyssekultur, for munden og læberne er en direkte forbindelse op til hypofysen og ned til underlivet. Prostituerede, der lever af at sælge sig selv vil ikke kysse. Kysset er meget mere intenst og intimt, vi åbner os meget mere, og i virkeligheden begynder vi i højere grad at føle noget, når der er kys involveret. Der er lavet videnskabelige undersøgelser, der viser, at hvis man kysser fem til ti minutter hver dag, så kan du holde endorfinrusen kørende og forlænge forelskelsen. Der sker en kemisk reaktion.

Men der er jo en grænse. Hvis jeg ser et par stå og oversnave i Netto, synes jeg altså, det er for meget, for at være ærlig. Jeg tror ikke, jeg er den eneste.
- Det er jo klart. Vi bliver selv en del af det sociale kodeks, vi lever med. Jeg er personligt selv blevet smidt ud fra en restaurant i København for at kysse for heftigt. Det kan du også opleve på smarte natklubber i København, hvor de har ladyboys til at stå og danse, fordi det er lidt smart. Men det er jo totalt hykleri. Vi lever i et samfund, hvor der er babser overalt og porno i børnehøjde. Det er fuldstændig vildt, hvor meget sex, der er alle vegne, og så skal kysset degraderes til tantekys og stivekys klokken 5 om natten og 30 sekunders intens snav, når vi boller.

- Personligt elsker jeg at kysse, jeg vil sgu gerne kysse noget mere. Jeg synes, vi burde have startet det her interview med at kysse.

Læs med de kommende fredage, hvor vi vender flere interessante passager fra "Mer' og bedre sex" - næste gang til en snak om pikken.

LÆS OGSÅ: "Jeg har hygget mig med min lolitadukke"