Boligindretning
SPONSORERET indhold

Før & efter: "Nu er entreen ligefrem hyggelig"

Før susede familien på fire bare igennem entreen – nu er den blevet et rum, hvor de har lyst til at være. Se, hvordan entreen blev forvandlet med farver, lamper og originale ideer til opbevaring.

Af: Mette Helena Rasmussen Foto: Tia Borgsmidt
22. jun. 2017 | Bolig | BoligLivEntreen før:
Rodet og lidt kedelig.

En bunke af jakker på knager på væggen, en stabel gamle ølkasser til sko, savsmuldstapet og grå dørkarme fik entreen hjemme hos familien til at lugte langt væk af upersonlig lejebolig. Men ved hjælp af farver og belysning forvandlede stylist Mette Helena Rasmussen entreen til et stilfuldt rum, der også indbyder til hygge og giver positiv energi i det øjeblik, familien træder ind i hjemmet. 


Luft og plads
På den ene lange væg blev der malet brede horisontale striber, og endevæggen og hoveddøren blev malet lyserøde. For at få en følelse af luft og plads er opbevaring og god belysning et must, så der blev også hængt tre pendler op i loftet. Fire af ølkasserne blev hængt op på væggen som hylder til sko, og de sidste to kasser blev genbrugt som en bænk, så familien kan sidde ned, når skoene skal snøres. Bænken blev hængt på væggen for et let udtryk. Over bænken hænger nu et spejl og lidt kunst. – Jeg er vild med, at ølkasserne blev til en bænk. Nu er det ligefrem hyggeligt at være herude, siger entreens ejer, Catya Langvardt.


Entreen efter
Familien havde allerede de sorte ølkasser, men de stod bare stablet op langs den ene væg. Nu er de blevet opgraderet til en smart reol på den ene væg
og en bænk på den anden. Pendler fra Sebra hænger nu i loftet og giver overblik, godt lys og en rå kontrast til det feminine rosa univers. Hoveddøren er
malet rosa.


STYR PÅ STILETTERNE
Praktiske sorte holdere fra Flash Up holder styr på Catyas stiletter.


SMUK DETALJE
Ølkasserne er blevet forbundet med bemalede træperler trukket på snor, så de fremstår som en hel reol. Snor og perler er fra Panduro Hobby.

OMVENDT FARVEHOLDNING
I den modsatte ende af gangen fra den lyserøde hoveddør er det i stedet væggen, der er malet lyserød, mens døren står hvid. Den grå måtte er fra Mette Ditmer, og det brune kludetæppe er købt hos Moster Olga. Træknagerne i børnehøjde er fra Trævarefabrikernes Udsalg.


HYGGELIG SIDDEPLADS
Et par af ølkasserne har fået nyt liv som en lille bænk på væggen, og væggene er malet med brede striber i grå og lyserød ved hjælp af malertape. Spejlet er fra Design Letters, og det hænger på en træknage fra Trævarefabrikernes Udsalg. De to billeder er af Marie Willumsen. Puden er fra Södahl. Skumhynden, der er skåret efter mål, er fra Skumgaarden.


Praktisk hylde

Det er rart med et lille hjem til nøgler, solbriller og andet småt i gangen. Hylden er fra Linde&Linde. Uret og koppen til blyanter er fra Kähler.

Udfordringer:
• Rummet virkede rodet
• Det manglede opbevaringsplads
• Det var et uindbydende gennemgangsrum
• Det manglede farver og ikke mindst stil
• Det manglede god belysning


Løsninger:
1. Ølkasser blev sat op på væggene som henholdsvis reoler og bænk
2. Den ene lange væg blev malet i brede tværstriber (i farverne lysegrå, NCS S1000 N, lyserød, NCS S1510-R, Torden R40 og NCS S7000-N, alle fra Dyrup)
3. Hoveddøren blev malet lyserød ligesom endevæggen (dør: rosa interiørmaling, NCS S1010-Y90R, glans 50. Væg: NCS S1510-R – begge fra Dyrup)
4. Tre pendler blev hængt op i loftet
5. Der blev indrettet hyggeligt med spejl, hylde, kunst og gulvmåtter


► SE OGSÅ: Før & efter: Så flot blev hjemmekontoret

► SE OGSÅ: Før og efter: Gæsteværelse med personlighed

► SE OGSÅ: Før & efter: Få en funktionel entre