Boligindretning
Foto: Anitta Behrendt

Ideer til små hjem: 90 kvadratmeter til bofællesskab

Drømmer du om mere plads? Så kig indenfor i Emily Salomons bolig. Her er gode funktionelle løsninger lige til at kopiere.

Emily Salomon

… bor i København i en treværelseslejlighed, som hun deler med to veninder. Emily er PRmanager for Noise PR og har bloggen emilysalomon.dk

Emily Salomon dekorative skoæsker

Dekorative skotøjsæsker

1. Tag et billede af dine sko, og sæt billedet fast på skotøjsæsken. På den måde finder du let dine yndlingsstiletter – og samtidig ser det godt ud!

2. Placér skotøjsæskerne oven på klædeskabet for at udnytte spildpladsen mellem skab og loft.

Emily Salomon spisestueLangt, smalt spisebord

3. Et smalt spisebord giver plads til gæster uden at stjæle meget gulvplads. Bordet har tidligere været brugt som havebord i et sommerhus, men du kan finde det i Harald Nyborg. Det er blevet malet i en fin grå nuance. Stolene er købt brugt. Puderne er fra H&M Home. Vindueskarmen er udnyttet til et par hyggelige siddepladser.

4. Mangler du plads til overnattende gæster, så vælg en sovesofa. Emilys sovesofa er en gammel Wegner-model, som du kan være heldig at finde på dba. dk

5. Hæng en hylde bag din sofa til opbevaring af f.eks. magasiner og bøger.

6. Har du en karnap, så udnyt pladsen med en bænk med skabe eller hylder under. Så får du både en siddeplads og opbevaring.

Emily Salomon kontorBord med hylder

7. Gå efter et lille skrivebord med indbyggede hylder, hvis du har småt med plads til et hjemmekontor. Skrivebordet er oprindeligt fra Ikea, og Emily har gjort det personligt ved at spraymale lågerne kobberfarvede med maling fra Flügger.

8. Vælg gennemsigtige møbler – de syner kun af lidt, så indretningen virker let. Stolen her er fra Kartell.

Emily Salomon soveværelseHylder over sengen

9. Udnyt væggen bag din seng med hylder. På den måde får du metervis af opbevaring. Hylderne er fra Ikea, sengen er fra Auping og sengetæppet fra Hay. Sidebordet er fra et loppemarked.

10. Vælg lækre æsker og bokse, så opbevaringen bliver et visuelt plus til din indretning. Her bl.a. æsker fra Hay.

Emilys bedste tips til at bo småt:

  1. Udnyt din gang med masser af kasser eller skoskabe til sko, halstørklæder, vanter mv.
  2. Sæt hylder op under loftet – det giver dig godt med diskret opbevaringsplads.
  3. Tænk over, hvordan du kan bruge opbevaring som farvegiver i din indretning, f.eks. med farvede eller mønstrede æsker.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Emily Salomon