SPONSORERET indhold

Klip selv: Nem pynt til påskebordet

Den fine påskekurv gemmer på lidt sødt til ganen. Og sammen med de fine, prikkede lam og klippede påskeæg til at hænge på grene, kan du nemt dække et meget festligt påskebord.

Af: Gitte Schou Hansen Foto: Thomas Hergaard
16. mar. 2015 | Bolig | Hjemmet

Materialer:

  • designark, White & Lavender Dots (fra karenmarieklip.dk)
  • rødviolet og lysegrønt karton
  • lysegrønt silkebånd (3 mm bredt)
  • små klæbepuder
  • dobbeltklæbende tape (6 mm bredt)
  • flydende lim og 1 tandstikker
  • 1 mønstersaks med bølgekant
  • 1 kontorhulleapparat
  • 1 stansetang (cirkel med en diameter på 3 mm)

Alle materialer fås hos Panduro Hobby, pandurohobby.dk

Påskelam

Kroppen klippes i et dobbelt lag karton. Overfør tegningen, så den stiplede linje flugter med foldelinjen og klip modellen ud. Klip pelsen to gange i prikket designark og lim en del på hver side af kroppen. Brug gerne små klæbepuder, så pelsen løftes lidt fra underlaget. Klip 2 ører i ensfarvet karton og lim 1 øre på hver side af hovedet.

DIAGRAM TIL PÅSKELAM - KLIK HER

Klippede påskeæg


Klip det lille æg 2 gange i ensfarvet karton. Lim det ene æg på et stykke prikket designark ved hjælp af små stykker dobbeltklæbende tape. Klip nu en dekorativ kant hele vejen rundt om ægget med mønstersaksen. Lim det sidste æg fast på den anden side. Klip et hul foroven med stansetangen til et silkebånd. Lim grønne blade på begge side af ægget med små klæbepuder. Klip 2 blomster og lav prikker til „støvfang" med kontorhulleapparatet. Lim dem fast på blomsterne med lidt flydende lim anbragt med en tandstikker. Lim blomsterne fast mellem de grønne blade med en lille klæbepude. Træk et stykke silkebånd gennem hullet foroven og slå en knude på enderne, så der dannes en løkke. Ret enderne til og hæng påskeægget på en gren.

DIAGRAM TIL PÅSKEÆG - KLIK HER

Påskekurv

 

Tegn modellen op på gennemsigtigt papir og læg tegningen med blyantsiden nedad mod det lysegrønne kartonstykke. Hold gerne tegningen på plads med lidt tape, så den ikke forskubbes, mens du tegner modellen op igen på bagsiden af tegningen, så blyantstregerne overføres. Rids gerne de stiplede foldelinjer med et falseben, en stoppenål eller lignende, så de er nemme at folde, når kurven skal limes sammen. Klip modellen ud og buk alle de stiplede linjer. Kom lim på de små limflader og lim kurven sammen. Klip 1 hank (1 cm x 22 cm) og klip 2 huller på midten med et lille mellemrum. Sæt hanken fast i kurven med lidt dobbeltklæbende tape. Træk 2 stykker silkebånd gennem hullerne (ca. 30 cm lange) og bind en sløjfe. Ret enderne til. Dekorer kurven med 12 små prikkede blomster og læg små likøræg eller lakridsæg i kurven.

DIAGRAM TIL PÅSKEKURV - KLIK HER

LÆS OGSÅ: Klip fine gækkebreve

LÆS OGSÅ: Nemme påskeæg af pap