SPONSORERET indhold

Klip påskepynt med harer og violer

En påskehare med en dejlig forårsviol – ja, hvem vil ikke blive glad for at modtage sådan en festlig påskehilsen?

Af: Gitte Schou Hansen Foto: Fotograferne Søndergård
28. mar. 2015 | Bolig | Hjemmet

Materialer til alle klip:
Karton (A4) i lime, ametystlilla, orange, mørk lilla og hvid.
Lyslilla silkebånd (3 mm bredt).

Mønstrede dekorationsark (A4):
Lilla drøm, Lilla roser og Lilla/hvid drøm.
Dobbeltklæbende tape (6 mm bred).
Klæbepuder (5 x 5 mm).
1 limstift, 1 limpen, Quickie Glue
1 mønstersaks med bølgekant

1 stansetang til et cirkelhul (Ø 3 mm).
Smørrebrødspapir og 1 blyant.
1 lilla tuschpen med fin spids.
Kuverter i C6-format.

Klik her og få skabeloner til de søde påskeklip »

Sådan gør du: 

Stor hare

Lav først en skabelon af haren. Fold så et halvt ark dekorationspapir på midten og placér skabelonen, så de små stiplede linjer „Fold” flugter med foldelinjen.

Tegn modellen af, og klip haren ud. Lav øjet med stansetangen og lim ører og hale på begge sider. Klip grønne blade (A) og en lilla viol.

Lim en hvid og en mindre orange cirkel midt på violen som støvfang, og lim derefter violen på stilken med dobbeltklæbende tape. Lim stilken fast mellem forpoterne, skriv din hilsen på indersiden af haren og put den i en kuvert eller stil den på påskebordet som pynt.

Hareremse

Klip små harer som før beskrevet og små påskeæg. Saml harerne til en lang remse ved at lime halerne fast på påskeægget. Kort med påskehare Halvér 1 ark dekorationskarton på langs og fold stykket til et dobbelt kort. Lim et stykke ametystlilla karton (8,5 x 12,8 cm) på forsiden med dobbeltklæbende tape.

Klip et stort hvidt påskeæg og lim det ovenpå – også med strimler af dobbeltklæbende tape, så kartonen ikke buler. Lim en lille hare på påskeægget. Klip en stilk (A) med grønne blade og en lilla viol, som før beskrevet, og lim dem på kortet med klæbepuder. Lav lilla cirkler med stansetangen og lim dem på hvert hjørne. Klip et stk. dekorationspapir på 5,6 x 10 cm og lim en lidt mindre strimmel hvidt karton ovenpå.

Skriv f.eks. „God påske“ på det hvide felt, og lim dekorationen på kortet. Bind til sidst en lille sløjfe og lim den fast over ægget med en klæbepude.

Påskeæg

Klip to små påskeæg i dekorationskarton. Lim det ene på et stykke hvidt karton og klip en dekorativ kant rundt om med mønstersaksen. Lim det andet æg på bagsiden og lav et hul i den ene ende med stansetangen.

Træk et stykke silkebånd gennem hullet, så ægget kan hænges op eller bindes rundt om en sammenrullet serviet. Klip en grøn stilk med blade (B) og en viol, som før beskrevet, og lim delene på ægget med klæbepuder. Skriv gæstens navn på ægget med en lilla tuschpen. 

Alle materialer er fra Panduro Hobby, tlf. 70 15 01 05

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede påskeæg

LÆS OGSÅ: Let og lækker påskefrokost

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet påskepynt: Frække påskeharer