Personligt uderum
Foto: Mikkel Adsbøl

Personligt uderum

Personligt uderum

Forlæng sommeren med et personligt uderum. Fyld mormors gamle kommode med planter, byg en bænk eller tag brusebad under stjernerne, der er særligt smukke i august.


Udebad med solvarme
Dit brusebadsvand bliver varmet op af solen, mens slangerne udgør en dekoration i sig selv, især hvis du vælger farver som disse! Sæt gerne flere slanger sammen med samlemuffer, så kan du tage et endnu længere solopvarmet bad! Bruseren kan placeres overalt, da den blot skal stikkes i jorden.

Haveslange i pink og grøn inkl. stativ, 1.240 kr. fra Garden Glory, gul haveslange, 299 kr. fra Silvan, kobberbruser, 1.600 kr. fra Rambow.


Der er noget forfriskende og meget ferieagtigt ved at tage udendørs bad. Og det bliver kun bedre, hvis du forkæler dig selv med lækre produkter. Her sæbe, skrubbebørste og håndcreme fra Normann Copenhagen. Krus fra Rice.
Plantekommode
En plantekommode er en sjov og utraditionel ide til haven eller altanen, og det er samtidig en god måde at få lidt højde på dine planter. Kommoden her er et loppefund til 100 kr., så gør det ikke så meget, hvis den ikke holder de næste 10 år! Du kan også vælge at male den med udendørs maling, så holder den længere.

TIP: Så frø direkte i kommodeskuffen!
Du kan sagtens så direkte i skufferne. Træk dem ud, bor små huller til dræn, og beklæd dem med plastik, inden du fylder jord og frø i. Stil dem et varmt og solrigt sted, så frøene kan spire. Hvis du ikke når at så i foråret, kan du blot plante færdige planter i skufferne, ud fra det samme princip, med at beklæde med plastik først.
Rustik stilladsbænk
Følg den rustikke genbrugstrend, og byg din egen bænk af to store vinkelbeslag og et slidt stilladsbræt. Sørg for at bruge ekstra lange skruer, når du monterer vinkelbeslagene, så bænken kan holde til mange kilo! Et stilladsbræt er langt (220 cm), så der er både plads til puder og hynder og en gruppe planter i den ene ende.

TIP: En ‘trelle’ er den korrekte betegnelse for et stilladsbræt. Den, vi har brugt her, måler 44 x 220 cm og har kostet 250 kr. hos Solrød Stilladser.

Stole fra Fermob, 515 kr., bord fra Fermob, 1.150 kr., skind fra Rambow, 350 kr. og pude fra Normann Copenhagen, 699 kr.
Lav et levende hegn
Brug hegnet omkring dit uderum til at hygge med blomster, plantesække, hængekrukker samt lygter – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Plantehænger i stål, 190 kr. fra Rambow, plantesække, 59 kr. fra Moreland, tekstiler, fra 210 kr. hos Marimekko Store, lygte, 429 kr. fra Rambow, kastanjehegn, 175 cm højt, 1 rulle med 5 meter, 1.100 kr. hos Rambow.


IDE: Pak plantesækkene ind Her har vi camoufleret de store plantesække fra MoreLand med tekstiler fra Marimekko, som blot er clipset fast. Du kan også bruge voksdug, hvis du vil have noget mere vejrbestandigt.

Læs også: Et værelse mere, tak!

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY, Boligindretning, Have og Terrasse