Granola opskrifter i massevis

Skal det være med mandler, pistacienødder, rosiner – eller måske med mørk chokolade? En god granola, der er ristet i for eksempel smør og honning, er ren selvforkælelse og et lækkert morgenmadsindslag.

Det er noget, du vil glæde dig til at stå op til. Og så smager granola så dejligt, at det også er en god dessert. Her kan du få de bedste opskrifter på granola i mange forskellige varianter.   

Læs mere

Morgenmaden er som bekendt et vigtigt måltid i løbet af dagen – måske endda det vigtigste – så der er god grund til at gøre det til ét, man kan se frem til. Mangler du et spændende alternativ til dine havregryn? Granola er en populær og rigtig lækker spise til morgenmaden. Faktisk er det så populært, at der er en restaurant i København, der er opkaldt efter det. På Granola, der er på listen over de 12 bedste brunchsteder i København, kan man naturligvis også bestille granola.

Mysli eller granola?

Er mysli og granola det samme? Det korte svar på dét spørgsmål er nej. Mere præcist ligger forskellen mellem de to morgenmadsprodukter i, at granola typisk er sukker- og smørristet. Det er en almindelig udgave af en mysli i udgangspunktet ikke, men i mange tilfælde er den ristet. At granola er ristet i smør og sukker eller lignende betyder, at den indeholder flere kalorier end myslien, fordi fedt- og sukkerindholdet er højere. Men det betyder også, at granola er både i udgangspunktet er både sødere og sprødere end mysli. Herudover er det dog stort set de samme ingredienser, der er i de to morgenmadstyper. Det gælder blandt andet gryn, kerner, tørret frugt og nødder. Begge dele smager fortrinligt med et syrnet mælkeprodukt, hvilket for eksempel kunne være skyr eller græsk yoghurt. Hvis du mangler opskrifter og inspiration til at lave din egen version, kan du også læse alt om musli.

Med nødder, tørret frugt og chokolade

En skøn ting ved granola er, at den kan varieres efter smag og behag, og her på siden kan du finde masser af inspiration til at lave din helt egen. Vi vil påstå, at den hjemmelavede version er mindst lige så god som den, du kan købe i supermarkedet. Nødder er ofte en del af ingredienslisten og du kan bruge lige dem, du allerbedst kan lide. Brug for eksempel denne opskrift på hjemmelavet granola, hvor der skal 150 gram blandede nødder i. Du kan også lave den med chokolade for ekstra forkælelse. Hvis du nogensinde har været på Emmerys, har du måske smagt deres lækre granola. Den kan du faktisk sagtens lave helt selv. Vi har nemlig opskriften på Emmerys hjemmelavede granola, der blandt andet har smag af vanilje og kanel.

Granola til morgenmad og dessert

Måske er kalorieindholdet noget, du holder øje med. Det kan også være, at du ikke er den store morgenmadsspiser, eller måske har du bare ikke tid og mulighed for at nyde en skål granola om morgenen. Uanset hvad gælder, er den ristede granola heldigvis også meget velegnet til dessert. Prøv denne sundae med sprød granola. Det er mindst lige så godt et dessertvalg som islagkage, pandekager og tiramisu er.  

Morgenstund har guld i mund

Er du gået død i den samme slags morgenmad, du spiser morgen efter morgen? Der er ingen grund til at kløjes i dine havregryn. Udover at lave din egn lækre granola, er der mange andre gode morgenmadsalternativer, der måske kan gøre dine morgener lidt mere spændende. Her på ALT.dk kan du få masser af morgenmadsinspiration og -opskrifter. Se blandt andet disse fem opskrifter på nem og sund morgenmad, som du (måske) aldrig har lavet før. Her får du blandt andet opskriften raw havregrød, vaniljeskyr og morgencitrussalat.