Foto: VKstock images
BoligLiv

Emmerys hjemmelavede granola

Emmerys knasende sprøde granola smager fantastisk på skyr og yoghurt, og vi har været så heldige at få fat i opskriften, så du selv kan lave den lækre topping...

Af Nicoline Olsen og Kristina Fjeldgren Beyer 12.aug.2015 Mad



EMMERYS HJEMMELAVEDE GRANOLA
(Ca. 750 g)

80 g honning
80 g vand
80 g solsikkeolie
1⁄2 vaniljestang
80 g rørsukker
1 knivspids kanel
2 knivspids salt
250 g havreflager
80 g mandler
65 g græskarkerner 
35 g sesamfrø
35 g tørrede kirsebær 
35 g rosiner
35 g tørrede tranebær 

1. Kom honning, vand og solsikkeolie i en gryde. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud, og bland dem med rørsukkeret. Kom vanilje og rørsukker i gryden. Tilsæt kanel og salt, og lad massen koge op. 
2. Bland havreflager, mandler, græskarkerner og sesamfrø, og fordel det i en bradepande med bagepapir. Hæld den varme masse fra gryden over de tørre ingredienser i bradepanden, og bland godt. 
3. Sæt bradepanden i ovnen ved 140 grader, og rist granolaen i 3 omgange á 40 minutter. Vend godt rundt i granolaen efter hver omgang i ovnen. 
4. Lad granolaen køle af efter sidste tur i ovnen. Vend kirsebær, rosiner og tranebær i. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder. Den kan holde sig i tre måneder. 

► SE OGSÅ: Emmerys hvide brownies
► SE OGSÅ: Teboller med chokolade fra Emmerys
► SE OGSÅ: Snickers-haps


Henter...